Ierarhul Orheiului, PS Episcop Siluan, a oficiat sfințirea Crucii din satul Berezlogi, r. Orhei

1581

Duminică, 12 iulie 2020, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Crucii înălțate în apropiere de localitatea Berezlogi, r. Orhei.

Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin, iar sentimentul său religios l-a materializat prin dăruirea jertfelnica cu care și-a ridicat sfintele lăcașuri de închinare. Pe lângă biserici, o categorie aparte, a acestor locuri închinate lui Dumnezeu, o constituie crucile și răstignirile.

Evocând Crucea, ne amintim de Hristos Cel Înviat și de învierea noastră, a fiecăruia în parte. Iar prin cântarea „Crucii Tale ne închinăm Hristoase şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim” ne asumăm Crucea în speranţa Învierii.

În cuvântul de la sfârșitul slujbei, Episcopul Siluan de Orhei a mulțumit creștinilor care au contribuit la ridicarea acestei cruci, dorindu-le ca această faptă să le fie spre zidire sufletească. Totodată Ierarhul Orheiului  a vorbit despre importanța Sfintei Cruci pornind de la cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Căci cuvântul crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” (I Corinteni 1, 18).

„Crucea este semnul iubirii dintre noi și semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi…”

Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
1822

Se împlinesc 22 de ani de la înveșnicirea părintelui arhimandrit Ilie Cleopa

Cu adevărat un dar de la Dumnezeu pentru poporul român, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, părintele Cleopa şi-a pus amprenta asupra spiritualităţii româneşti, fiind o personalitate simbol a vieţii monahale din ţara noastră. Părintele Cleopa a văzut lumina zilei în 10 aprilie 1912. Părinţii săi, Alexandru şi Ana Ilie, i-au pus numele Constantin şi a fost […]