”Ierarhi și mărturisitori ai renașterii identității naționale” – Ateneul de cultură și credință, ediția a II-a, desfășurat la Mănăstirea Suruceni

636

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, a organizat marți, 19 octombrie 2021, cea de-a II-a ediție a Ateneului de cultură și credință ”Biserica Albă”, cu tema ”Ierarhi și mărturisitori ai renașterii identității naționale”. Acest concept este orientat către promovarea dimensiunii creştine a culturii naţionale și a spiritualității ortodoxe. 

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, lucrările reuniunii cultural-științifice s-au desfășurat la Mănăstirea Suruceni, raionul Ialoveni, locul unde se află moaștele Sfântului Dionisie Erhan, un mare cărturar bisericesc din prima jumătate a secolului XX, unul din făuritorii Unirii. 

La reuniune au participat: Egumena EPISTEMIA, stareța mănăstirii ”Sfântul Gheorghe”, localitatea Suruceni, raionul Ialoveni; Protoiereul mitrofor, dr., conf. univ. Octavian MOȘIN, Protoiereul mitrofor, dr. în istorie Maxim MELINTI; academicianul Andrei EȘANU, dr. hab. în istorie Igor CERETEU, dr. în istorie Valentina EȘANU, ș.a. 

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor participanților la eveniment.


Articole postate de același autor
2319

Nu de asprime au nevoie copiii, ci de dragostea și harul din sufletul părinților

Sfântul Porfirie îi învață pe părinți că nu vorbele sunt grăitoare și eficiente în educație, ci efortul constant pe care îl fac adulții de a se nevoi pentru Dumnezeu, de a dobândi virtuțile. Acest efort ascetic trebuie între­ținut continuu și în relația cu fiii sau fiicele noastre – mama și tata trebuie să se arate […]


Foto