Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova

305

Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova.

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022 în Republica Moldova de la Ierusalim de către o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, Focul Haric va fi preluat de către Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, focul haric va fi adus în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală în jurul orei 19:30 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir după care va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspândi în întreagă ţară.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
744

În Episcopia de Ungheni și Nisporeni au fost oferite peste 20 de tone de cărbuni pentru persoanele în etate și cu grade de dizabilitate

Luni, 4 octombrie 2021, din inițiativa și cu aportul Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a înfăptuit un Act de Caritate pentru persoanele în etate și cu grade de dizabilitate din unele localități ale Protopopiatelor Ungheni și Călărași. Actul de binefacere a constat în oferirea a 20.165 kg (20 tone 165 kg) de cărbuni pentru perioada rece a […]


Foto