Actualitate

Gogoși cu gem

5359

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat!

Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf de sare • zahar vanilat pentru pudrat • ulei pentru prajit • gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

gogosi-cu-dulceata


Articole Asemănătoare
458

”Lactate” de post pentru copii, părinți și nu numai

Dacă pentru mulți dintre noi renunțarea la carne, în timpul postului, nu este o problemă atât de complicată, pentru cei care sunt obișnuiți cu consumul de lactate (în special copiii) postul se poate dovedi o perioadă grea. De aceea, aș vrea să vă împărtășesc câteva rețete de „lactate” de post, foarte hrănitoare și sănătoase, pline […]

Articole postate de același autor
5

Pentru cei care întreabă „Oare mai există astăzi adevăraţi creştini?”

Unui tînăr învăţător care întreabă: „Oare mai există astăzi adevăraţi creştini?” Sînt, sînt destui. Dacă n-ar fi, s-ar stinge mîndrul soare:fiindcă la ce să lumineze o candelă aşa de scumpă unei simple menajerii? Mi-ar trebui multă hîrtie ca să aştern în scris pildele minunate de adevăraţi creştini pe care i-am întîlnit eu însumi în viaţa […]