Părăsit de mamă și îngrijit de tatăl bolnav, Ionuț este multiplu campion național! Visul său – o baie!

2226

Multiplu campion național la Kempo și Sambo, Ionuț are o poveste pe cât de tristă, pe atât de necesară ca exemplu de hotărâre și muncă susţinută. Ionuț este în clasa a treia, la școala din Brezoaia. Are rezultate școlare bune, face față și cerințelor școlii și efortului de la antrenamente. Este un copil cuminte și modest, iar în casa sărăcăcioasă a umplut un perete cu medaliile şi diplomele obţinute la competiţii sportive. Chiar la momentul redactării acestui material, Ionuţ este la un campionat de profil unde a avut rezultate foarte bune.

Până la această vârstă, însă, a cunoscut destulă nedreptate a sorții. Mama l-a părăsit, sora sa este surdo-mută, locuind la o şcoală din capitală. Ionuț a rămas în îngrijirea tatălui. Bărbatul lucra în construcții , dar a avut un accident grav în care fratele său a murit, după ce au căzut de pe o clădire. Acum muncește cu greu ca să poate să-și întrețină copilul, să-l trimită la școală și la antrenamente. Copilul este mereu curat, dar pentru amândoi o baie ar fi cel mai mare ajutor. Nu au însă banii necesară construirii și dotării acesteia.

Profesorul Oana Hrehoreşen, voluntar și al grupului de inițiativă Tinerii din Titu, dar şi antrenorii copilului încearcă să îl ajute.  Ionuț este multiplu campion național la Kempo și Sambo. Este clasa a 3-a și are rezultate școlare bune. Acest copil are o poveste în care trebuie să intre multe personaje pozitive. Este un luptător, dar lupta pe care o duce el este nedreaptă. Există oameni deosebiți care au spus povestea lui și cărora le mulțumesc pentru că altfel nu aș fi avut ocazia să-l cunosc”, a scris Oana pe pagina ei de facebook. 

Cei care doresc să îl ajute pe Ionuț și pe tatăl lui pot face donații în

Cont RO66BRDE160SV39861261600 Gigel Firanta

Sau pot contacta redacția la numărul de telefon 0737449352


Articole postate de același autor
5045

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

La cine să mă plâng, Stăpână? La cine să alerg în durerea mea, dacă nu la tine, Împărăteasă cerească? Cine va primi plânsul meu şi oftarea mea; dacă nu Tu, Preacurată, nădejdea creştinilor şi scăparea pentru noi păcătoşii? Cine, dacă nu Tu, ne va apăra mai bine de nevoi? Ascultă oftarea mea şi apleacă urechea Ta […]


Foto