Expoziție de creație a copiilor, cu genericul: „Sfintele Paști în viziunea copiilor”

1408

Cu prilejul Sfintelor sărbători de Paști, în perioada 29 aprilie – 10 mai curent, în incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău vor fi expuse lucrări de creație cu genericul „Sfintele Paști în viziunea copiilor”, realizate de copiii din familiile vulnerabile, de la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineret „Andrieș”, Centrul „Steaua”, Centrul „Atlant”, în cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectorul Râșcani, sub conducerea pedagogilor Valentina FURDUI, Victoria GARABAGIU, Margareta KIFEAK și a elevilor de la gimnaziul din comuna Trușeni.

Expoziția este curată de protoiereul Octavian MOȘIN, doctor în istorie, doctor în filozofie, Paroh al Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău.

Sărbătoarea Paștelui este încărcată de simboluri și tradiții păstrate cu sfințenie de-a lungul timpului. Pentru prima dată, Paștele a fost sărbătorit în orașul Ierusalim. Aici s-a format prima comunitate creștină și a început vestirea învierii lui Iisus Hristos în toată lumea. Cuvântul „Paști” din ebraică înseamnă „trecere” și în tradiția creștină de Sfintele Paști se sărbătorește trecerea de la moarte la viață.

În expoziție sunt prezentate lucrări realizate în diverse tehnici și materiale: desene, aplicații și obiecte volumetrice, care vor putea fi vizitate până pe data de 10 mai 2021, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, str. A. Mateevici 60A.

 


Articole postate de același autor
1745

Cinstirea Sfinților de Dumnezeu Încoronați, Împărați și Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Cînd întreaga Ortodoxie îi cinstește pe Sfinții de Dumnezeu Încoronați, Împărați și Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori și creștinii Catedralei.  “Mare este sărbătoarea de […]