Expoziție de creație a copiilor, cu genericul: „Sfintele Paști în viziunea copiilor”

249

Cu prilejul Sfintelor sărbători de Paști, în perioada 29 aprilie – 10 mai curent, în incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău vor fi expuse lucrări de creație cu genericul „Sfintele Paști în viziunea copiilor”, realizate de copiii din familiile vulnerabile, de la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineret „Andrieș”, Centrul „Steaua”, Centrul „Atlant”, în cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectorul Râșcani, sub conducerea pedagogilor Valentina FURDUI, Victoria GARABAGIU, Margareta KIFEAK și a elevilor de la gimnaziul din comuna Trușeni.

Expoziția este curată de protoiereul Octavian MOȘIN, doctor în istorie, doctor în filozofie, Paroh al Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău.

Sărbătoarea Paștelui este încărcată de simboluri și tradiții păstrate cu sfințenie de-a lungul timpului. Pentru prima dată, Paștele a fost sărbătorit în orașul Ierusalim. Aici s-a format prima comunitate creștină și a început vestirea învierii lui Iisus Hristos în toată lumea. Cuvântul „Paști” din ebraică înseamnă „trecere” și în tradiția creștină de Sfintele Paști se sărbătorește trecerea de la moarte la viață.

În expoziție sunt prezentate lucrări realizate în diverse tehnici și materiale: desene, aplicații și obiecte volumetrice, care vor putea fi vizitate până pe data de 10 mai 2021, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, str. A. Mateevici 60A.

 


Articole postate de același autor
345

Hramul Catedralei Episcopale din mun. Ungheni „Sfîntul Kneaz Alexandru Nevski” sărbătorit prin slujbă arhierească

Sîmbătă, 12 septembrie 2020, Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Serviciul divin a fost săvârșit de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul Episcop Petru, înconjurat de un ales sobor de preoți şi diaconi slujitori. În timpul vohodului […]