Evenimente culturale în contextul sărbătorilor pascale 2022, organizate în weekend, în centrul Chișinăului

726

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, pe 7 și 8 mai 2022, în centrul capitalei sunt prevăzute un șir de evenimente culturale organizate de municipalitate, în contextul sărbătorilor pascale 2022.

Astfel, pe 7 mai 2022, ora 11:00, în scuarul Porților Sfinte (Arcul de Triumf), va avea loc lansarea Târgului meșterilor populari. Organizatori: Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Centrul Național de Promovare și Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial și Mitropolia Moldovei.

În cadrul evenimentului va participa Primarul General, Ion Ceban. APL Chișinău va oferi diplome meșterilor populari, precum și laureaților Concursului Municipal de Teorie a Muzicii și Solfegiu „Eugen Doga” și ai concursului „Icoana din sufletul copilului”.

Tot aici va avea loc un flash-mob cu genericul „Odă Bucuriei”, cu participarea a 85 de profesori și elevi din cadrul școlii de muzică „Maria Bieșu”; o expoziție de pictură a laureaților concursului municipal „Icoana din sufletul copilului” și un atelier de creație în „Căsuța Iepurașului”.

Sărbătoarea va culmina cu un program artistic pascal.

De asemenea, informăm că duminică, 8 mai 2022, ora 11:00, în scuarul Porților Sfinte va avea loc un eveniment cultural – spiritual de promovare și valorificare a tradițiilor și cântecului pascal cu genericul „Lumină din Lumină”.

Organizatorii activităților sunt: Primăria Municipiului Chișinău, Centrul Național de Promovare și Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

La ora 12:00, vor fi prezenți cu mesaje de salut Primarul General, Ion Ceban, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și Diana Discusarî, Director general al Centrul Național de Promovare și Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

În program:

–         Târgul meșterilor populari;

–         program de colinde pascale,

–         recitaluri ale ansamblurilor etnofolclorice: „Plăieșii”, „Crenguța de iederă”, „Romanița” etc.

–         atelier de creație pentru copii în „Căsuța iepurașului” (12:00-15:00);

–         expoziție de pictură a laureaților concursului municipal „Icoana din sufletul copilului” (11:00-17:00).

 

Sursa: chisinau.md


Articole postate de același autor
553

Să avem puterea de a ne ruga pentru omul care ne face rău

Să știți de la mine, nu cu oamenii trebuie să ne luptăm, cu duhurile din ei. Pe dușman îl dezarmezi cu dragoste și cu un cuvânt bun. Omul acela care-ți este vrăjmaș, dacă vede că vii la el cu daruri și cu un cuvânt bun, Îl va lăsa pe Duhul Sfânt să izgonească din sufletul […]