Căsătorie prin…rugăciune

Credința aduce recompense în viața de dincolo, dar și în aceasta

4317

Cercetarea efectuată la University Of Colorado At Boulder, SUA, publicată în 1999, a demonstrat științific că cei care merg în mod regulat la biserică trăiesc mai mult decît cei care o frecventează rar sau niciodată.

Pentru prima dată a fost cuantificată durata în plus de viață. În timp ce există diferențe între sexe și rase, per ansamblu, cei care merg la biserică o dată sau de mai multe ori pe săptămînă se pot aștepta la o viață mai lungă cu aproximativ 7 ani, comparativ cu ceilalți.

Cercetarea a arătat că persoanele care nu au participat la serviciile divine au avut un risc relativ de 87% mai mare de a muri pe parcursul perioadei de observație, comparativ cu cei care au venit la biserică o dată pe săptămînă sau mai mult.

Constatările sunt incluse într-un studiu realizat în comun de către Rick Rogers de la University of Colorado – Boulder, Robert Hummer și Christopher Ellison, Universitatea din Texas, și Charles Nam de la Universitatea de Stat din Florida.

În general, cei care merg la biserică, se angajează cu o probabilitate mai mică în astfel de comportamente nocive pentru sănătate cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool. De asemenea, crește probabilitatea ca ei să ia parte la activități sociale și să se bucure de o rețea de sprijin, formată din familie și prieteni, care i-ar putea ajuta să evite sau, cel puțin, să lupte mai eficient cu momentele de stres și cu dificultățile personale.

Cu toate acestea, chiar și după ce s-au luat în considerare toți acești factori externi (comportamente nocive, relații sociale), cercetatorii au stabilit că persistă o „asociere puternică” între frecventarea rară sau nefrecventarea bisericii și riscul de mortalitate mai mare.

Savanții au evidențiat, de asemenea, tipare distincte în ceea ce ține de cauzele decesului. De exemplu, cei care nu vin la biserică sunt de două ori mai susceptibili de a deceda de boli respiratorii, diabet sau boli infecțioase.

Rogers a declarat că această cercetare a stabilit ponderea neimplicării religioase, considerând-o drept o cauză fundamentală a mortalității.

Rezultatele cercetarii au fost publicate în jurnalul Demography, SUA.

sursa colorado.edu

traducere Ion Rotaru


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
4875

Cred într-un Dumnezeu, Care face minuni

În viața fiecăruia dintre noi sunt momente când ne este încercată credința. Atunci când cursul liniștit al vieții nu ne este tulburat de încercări și ispite, când cu ușurință depășim problemele cotidiene, suntem de parcă amorțiți duhovnicește. nu prea ne rugăm, nu prea tânjim nici după cele sfinte. Dar imediat ce se întâmplă o nenorocire, […]

Articole postate de același autor
6335

Dacă iubești, ierți și ierți totul…

În bucuria iubirii nu avem nevoie de măști. Este singurul loc curat și pur care nu are nevoie de interpretări, de roluri, de scenarii. Cred din toată inima în puterea iubirii. Suntem pe pământ să ne iubim într-o continuă lecție a iubirii. Uneori luăm notă de trecere, alteori picăm examenele. Până la buza mormântului se […]