Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt

149

Pe 11 septembrie, 2022, în Duminica a XIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, când este cinstită și Tăierea Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirea pericopei evanghelii, (Matei 21, 33-44), care relatează pilda lucrătorilor răi ai viei, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evanghelic.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a relatat secvențe din istoria sărbătorii de astăzi, explicând semnificația duhovnicească a acestei sărbători, Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul.

După aceasta Ierarhul  a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6 dimineața, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul de copiii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
984

A fost descoperită prima biserică din Chişinău, unde a locuit Gavriil Bănulescu-Bodoni

Descoperire istorică în inima capitalei. Prima biserica din Chişinău, dar şi fostul Muzeu Bisericesc, unde a locuit mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni, au fost scoase la lumină de o echipă de arheologi, condusă de istoricul Sergiu Musteaţă. Potrivit specialiştilor, zona de lângă Teatrul Naţional Eugen Ionescu, de pe bulevardul Grigore Vieru, ar putea deveni atracţie turistică pentru […]


Foto