Sâmbăta Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

662

În prima sâmbătă a Postului Mare, dedicată Marelui Mucenic Teodor Tiron, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cadrul slujbei divine, enoriașii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului, după ce în primele zile ale postului s-au rugat la Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

La predică, PS Ioan a îndemnat creștinii să continue acest itinerar duhovnicesc prin post, rugăciune și fapte curate, astfel, pentru a întâmpina cu bucurie sărbătoarea Învierii Domnului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2265

Dicționar al Postului Mare

Biserica utilizează în această perioadă liturgică specială, a Postului Mare, termeni specifici care de multe ori sunt înțeleși superficial sau deloc. Basilica.ro vă propune o selecție a celor mai utilizați termeni auziți la biserică în Postul Paștilor și explicarea lor: Acatistul Bunei Vestiri Acatistul Bunei Vestiri, cel mai vechi acatist, este, ca formă imnografică, prima […]