Sâmbăta Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

346

În prima sâmbătă a Postului Mare, dedicată Marelui Mucenic Teodor Tiron, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cadrul slujbei divine, enoriașii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului, după ce în primele zile ale postului s-au rugat la Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

La predică, PS Ioan a îndemnat creștinii să continue acest itinerar duhovnicesc prin post, rugăciune și fapte curate, astfel, pentru a întâmpina cu bucurie sărbătoarea Învierii Domnului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
582

Praznicul Pogorîrii Sfîntului Duh la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Duminica Pogorîrii Sfîntului Duh este o sărbătoare deosebită pentru întreaga Biserică Ortodoxă. Comemorarea și reactualizarea liturgică a acestui mare eveniment este deosebit de importantă pentru credincioși, deoarece acest moment marchează nașterea Bisericii Creștine. Pogorîrea Sfîntului Duh asupra Apostolilor este actul de trecere a lucrării mîntuitoare a lui Hristos din umanitatea Sa în oameni. Astfel, Biserica […]


Foto