Hramul Catedralei „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din or. Ocnița

738

Vineri, 6 mai 2022, cînd facem pomenirea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, Catedrala „Sf. Gheorghe” din orașul Ocnița s-a aflat în veșmînt de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni.

Cu aleasă bucurie duhovnicească, Ierarhul a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, protoiereul Adrian Cotelea, de soborul de slujitori și de mulțimea enoriașilor și a oaspeților adunați la sărbătoare.

Alături de Înaltpreasfinția Sa la Sfînta Liturghie s-a aflat Preacuviosul Arhimandrit Damian (Burlacu), starețul Mănăstirii „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, părinții blagocini și slujitori din cadrul Eparhiei.

Înaltpreasfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor despre modelul de dreptate și iubire pînă la jertfire de sine pentru Hristos și Biserică, oferit de Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, și a felicitat întreaga obște dreptmăritoare cu prilejul hramului. Ierarhul a remarcat și deosebitele calități de bun păstor și chivernisitor al Casei lui Dumnezeu, pe care și le cultivă cu multă dragoste, rîvnă și fierbinte rugăciune părintele secretar eparhial și paroh al sfîntului locaș, protoiereul Adrian Cotelea. De asemenea, Vlădica a apreciat înalt toate lucrările edilitare și de amenajare sfîntului lăcaș mulțumindu-i în același timp pentru toată grija duhovnicească ce o poartă creștinilor încredințați spre păstorire.

Sfînta Liturghie a fost urmată de înconjurarea în procesiune solemnă a sfîntului locaș, de către arhiereu, soborul slujitorilor și mulțimea credincioșilor, și slujba unui Te Deum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra Eparhiei noastre, Țării noastre și a poporului binecredincios.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1529

Înainte ca să fie bucurie și sărbătoare, toată viața noastră înseamnă efort

Ce este sărbătoarea? Ea este apropierea de noi, de Biserică, a bucuriei date de Dumnezeu. Pe de o parte, întreaga viață a Bisericii este o sărbătoare fără sfârșit; pe de altă parte, ea este pregătirea pentru ultima sărbătoare: împlinirea tuturor lucrurilor, a lumii înseși, în Dumnezeu. Așa înțelegem de ce fiecare sărbătoare, fiecare celebrare a […]