Episcopul Ioan de Soroca a slujit alături de Preafericitul Patriarh KIRIL la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova

370

Sâmbătă, 7 martie 2020, de ziua pomenirii Fericitei Matrona de Moscova și a Sfântului Sfințit Mucenic Policarp al Smirnei, Episcopul Ioan de Soroca, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, a slujit alături de Preafericitul Patriarh KIRIL la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova.

Preafericitului Patriarh KIRIL i-au mai coliturghisit ÎPS Dionisie, mitropolit de Voskresensk, ÎPS Feognost, arhiepiscop de Kașira, vicar patriarhal, ÎPS Matei, arhiepiscop de Egorievsk, vicar patriarhal, un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie praznicală a fost prezent Excelența Sa, Domnul Igor Dodon, președintele Republicii Moldova împreună cu prima-doamnă Galina Dodon, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Domnul Andrei Neguță, dar și un grup de pelerini moldoveni.

La sfârșitul Liturghiei, egumena Teofania (Mitchina), stareța mănăstirii a fost decorată de către Preafericitul Patriarh cu ordinul „Cuvioasa Eufrosinia”, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de stăreție.

Totodată, Patriarhul l-a felicitat pe Preasfințitul episcop Ioan cu prilejul marcării celor cinci ani de arhierie.

La data de 8 martie 2015 în mănăstirea stavropighială de maici „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova, Patriarhul KIRIL împreună cu un sobor de arhierei a săvârșit hirotonia arhimandritului Ioan (Moșneguțu) în treapta arhieriei.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
434

Patru slujitori din capitală au donat plasma sanguină

Luni, 11 mai, patru slujitori din capitală au răspuns îndemnului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de a dona plasma sanguină pentru tratatrea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Donarea plasmei a avut loc la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Este cunoscut faptul că plasma sanguină a unui singur pacient vindecat de COVID-19 poate contribui la […]


Foto