Discuții duhovnicești la Gimnaziul Isacova

681

Joi, 16 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, a avut loc cea de-a doua întrunire cu tinerii din cadrul Vicariatului de Orhei.

Evenimentul s-a desfășurat la Gimnaziul din s. Isacova, iar drept invitat a fost pr. Octavian Moșin, dr., conferențiar universitar, USM, care, dimpreună cu prot. Valeriu Catana, parohul bisericii ”Sf. Nicolae” din localitate și prot. Constantin Pitușcan, responsabil de activități în rândul tinerilor din cadrul vicariatului, au dialogat cu cadrele didactice și elevii de la ciclul gimnazial.

Slujitorii au vorbit despre semnificația Postului Mare și felul cum un adolescent urmează să se apropie de cele duhovnicești.

Instituția a primit în dar un set de carte artistică, iar cei prezenți îndreptare de spovedanie și iconițe cu chipul Sf. Luca a Crimeei.

Totodată, o familie nevoiașă a primit un modest sprijin financiar.

Doamna director Aurelia Fratescu a mulțumit invitaților pentru lecția de suflet, prezentând instituția și realizările elevilor.


Articole postate de același autor
422

PS Siluan: ”Să înmulțim rugăciunea către Maica Domnului, să ne rugăm să trimită pace lumii, lumii care este tulburată și chinuită de războaie, ură și neînțelegeri”

“Astăzi este începătura mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac: Fiul lui Dumnezeu – Fiu Fecioarei se face și Gavriil Darul bine îl vestește…”. De praznicul împărătesc al Bunei Vestiri PS Siluan al Orheiului, Vicarul Mitropoliei Moldovei și Egumenul Mănăstirii Curchi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Curchi. După intrarea Fecioarei Maria în […]