Duminica înainte de Botezul Domnului nostru Iisus Hristos la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

587

În Duminica înainte de marele praznic al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Înaltpreasfinției Sale i-a coliturghisit soborul slujitorilor sfîntului locaș și au fost prezenți numeroși credincioși.

Pricopele evanghelice ale zilei au fost explicate cu binecuvîntarea Ierarhului de către arhimandritul Savatie (Celacu), cleric al Catedralei.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi, dar și pentru odihna veșnică în fericirea Împărăției Cerurilor a tuturor celor trecuți la Domnul. 

Sfînta Liturghie a fost continuată de cuvîntul de învățătură al Înaltpreasfințitului Niocdim. Ierarhul a vorbit credincioșilor despre importanța acestei duminici care pregătește spiritual pentru întîlnirea marelui eveniment al Botezului Domnului, amintindu-ne de botezul pocăinței propovăduit de Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului Ioan.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
190

10 informații care ne ajută să-i cunoaștem mai bine pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Biserica Ortodoxă a rânduit ca, în fiecare an, ziua de 8/21 noiembrie să fie închinată cinstirii celor doi mari arhangheli, Mihail şi Gavriil, împreună cu soborul tuturor îngerilor. Iată zece lucruri mai puțin cunoscute despre Sfinții Arhangheli, duhuri care au vestit lumii, de-a lungul veacurilor, prezența și lucrarea Harului lui Dumnezeu: 1. Îngerii sunt așezați, […]