Duminica înaintea de Botezul Mântuitorului Hristos, cinstită liturgic la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

473

Pe 16 ianuarie, 2022, în Duminica înaintea de Bobotează, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, din Municipiul Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și laudă lui Dumnezeu, dar și de mulțumire pentru toate darurile și binecuvântările cerești ce le revarsă cu milostivire peste omenire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, dorindu-le credincioșilor o săptămână binecuvântată, anunțându-le totodată și programul slujbelor ce vor urma din Ajunul Bobotezei, de Bobotează și de pomenirea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana Rotari.

Menționăm că dimineață, la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
290

Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XVII-a după Pogorârea Duhului Sfânt

Pe 9 octombrie, 2022, în Duminica a XVII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, când este cinstit și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni. În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul […]