Duminica înaintea de Botezul Mântuitorului Hristos, cinstită liturgic la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

250

Pe 16 ianuarie, 2022, în Duminica înaintea de Bobotează, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, din Municipiul Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și laudă lui Dumnezeu, dar și de mulțumire pentru toate darurile și binecuvântările cerești ce le revarsă cu milostivire peste omenire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, dorindu-le credincioșilor o săptămână binecuvântată, anunțându-le totodată și programul slujbelor ce vor urma din Ajunul Bobotezei, de Bobotează și de pomenirea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana Rotari.

Menționăm că dimineață, la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
393

ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei

În cadrul manifestărilor dedicate Hramului municipiului Orhei, eveniment ce a avut loc luni 8 noiembrie, le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei, Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția esențială […]


Foto