Duminica înaintea de Botezul Mântuitorului Hristos, cinstită liturgic la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

675

Pe 16 ianuarie, 2022, în Duminica înaintea de Bobotează, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, din Municipiul Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și laudă lui Dumnezeu, dar și de mulțumire pentru toate darurile și binecuvântările cerești ce le revarsă cu milostivire peste omenire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, dorindu-le credincioșilor o săptămână binecuvântată, anunțându-le totodată și programul slujbelor ce vor urma din Ajunul Bobotezei, de Bobotează și de pomenirea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana Rotari.

Menționăm că dimineață, la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
3700

Părintele Adrian Buimac, salvat de medici și de lanțul de rugăciune: “Slavă lui Dumnezeu!”

Povestea recentă a părintelui Adrian Buimac este un exemplu despre cum intervenția medicilor, dublată de susținerea prin rugăciune din partea comunității, pot duce la un final fericit, într-o situație extrem de dificilă. Părintele a revenit recent în sânul familiei, la soția și fetițele lui, după ce a fost readus la viață de către medicii ieșeni. […]