Sf. Serafim de Sarov prăznuit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

380

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La Sfânta Liturghie s-au rugat Prot. mitr. Alexandru Ilescu, chelar al Catedralei sorocene, clericii și enoriașii prezenți la rugăciunea comună.

Sfântul Serafim a fost un ascet rus care a vieţuit în Mănăstirea Sarov din Rusia. Este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi din lumea ortodoxă, mare făcător de minuni, cultul său luând amploare în secolul XX. Data sa de prăznuire este 2/15 ianuarie şi 19 iulie/1 august, ziua aflării moaştelor sale.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1039

Pomenirea Morţilor – Moşii de toamnă

În Biserica Ortodoxă se face în această sâmbătă pomenirea tuturor celor adormiţi întru Domnul. Această slujbă se numeşte în popor Moşii de toamnă. Credincioşii obişnuiesc să se roage sau să pomenească în această zi pe toţi cei adormiţi din neam. În toate lăcaşurile de cult, după Sfânta Liturghie, se vor oficia parastase de obște pentru […]


Foto