De sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova

766

Sâmbătă, 22 mai 2021, De sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), unde recent a fost instituită Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a liturghisit ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari și un sobor preoțesc.

Răspunsurule liturgice au fost date de corul parohiei, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko.

La Vohodul mic, Înaltpreasfițitul Vladimir l-a decorat pe iereul Nicolae Coșneanu cu dreptul de a purta camilafca și bedernița.

În timpul Sfintei Liturghii, Mitropolitul l-a hirotonit pe ierodiaconul Efrem (Vadim Rusu) în treapta de ieromonah, cu dreptul de a purta bedernița.

La finalul Serviciului divin a fost oficiat un Tedeum, după care ÎPS Mitropolit Vladimir s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt arhipăstoresc, în care a adus mulțumiri Sanctității Sale Patriarhului Kiril pentru binecuvântarea din 12 aprilie 2021, de a organiza pe lângă biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

***

Sfântul Ierarh Nicolae a trăit la sfârșitul secolului III și începutul secolului al IV-lea. Datorită vieții sfinte a fost ales episcop al Mirelor Lichiei. În timpul vieții pământești a săvârșit numeroase minuni. De asemenea, a participat la lucrările Sinodului I Ecumenic de la Niceea din anul 325. La 9 mai 1087, pentru a nu cădea în mâinile musulmanilor, moaștele Sfântului Nicolae au fost mutate din Mira la Bari, în sudul Italiei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la trinitykonkovo.ru

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1856

Dincolo de aparențe. Rutina unui preot

Dimineața o începe cu rugăciune și seara tot cu rugăciune o încheie. Este vorba despre preotul Octavian Moșin care încearcă să spargă stereotipurile și spune că, deși, în societatea, mulți sunt de părere că preoții câștigă bani de pe urma bisericii, de fapt, mulți slujitori ai Domnului sunt la limita existenței. Ce l-a determinat să […]