Sfânta Liturghie oficiată de către ÎPS Marchel, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, de hramul Municipiului Bălți

607

Sâmbătă, 22 mai 2021, de Sărbătoarea Mutării Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Înalt Preasfințitul Marchel a oficiat sfânta Liturghie în piața din fața catedralei arhiepiscopale. Evenimentul a coincis cu marcarea a 600 de ani de la atestarea documentară a urbei.

Alături de Înalt Preasfinția Sa a coliturghisit un mare sobor de preoți și diaconi din raioanele megieșe ale Eparhiei de Bălți și Fălești.

Răspunsurile la strană au fost date de corul arhieresc, condus de protoiereul Alexandru Paiul.

Printre enoriași s-a numărat domnul Renato Usatîi, primarul interimar al municipiului – Nicolai Grigorișin, dar și alți reprezentanți ai administrației publice locale.

La final, Ierarhul a felicitat locuitorii municipiului cu ocazia hramului, apoi a urmat depunere de flori la monumentul domnitorului Moldovei, sfântul Ștefan cel Mare.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
24164

Cele două pahare de apă ‒ Regina Maria și pilda despre fidelitate

În cazul divorţurilor, oamenii au greşit când s-au căsătorit. Dar Biserica acceptă divorţul ca să nu se strice armonia în viaţă. Ca să se evite desfrânarea, Biserica a îngăduit căsătoria a doua şi a treia. Dacă s-a măritat în grabă, pentru că băiatul are cravată frumoasă, pentru că are marcă de maşină nu ştiu de […]


Foto