Sfânta Liturghie oficiată de către ÎPS Marchel, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, de hramul Municipiului Bălți

1003

Sâmbătă, 22 mai 2021, de Sărbătoarea Mutării Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Înalt Preasfințitul Marchel a oficiat sfânta Liturghie în piața din fața catedralei arhiepiscopale. Evenimentul a coincis cu marcarea a 600 de ani de la atestarea documentară a urbei.

Alături de Înalt Preasfinția Sa a coliturghisit un mare sobor de preoți și diaconi din raioanele megieșe ale Eparhiei de Bălți și Fălești.

Răspunsurile la strană au fost date de corul arhieresc, condus de protoiereul Alexandru Paiul.

Printre enoriași s-a numărat domnul Renato Usatîi, primarul interimar al municipiului – Nicolai Grigorișin, dar și alți reprezentanți ai administrației publice locale.

La final, Ierarhul a felicitat locuitorii municipiului cu ocazia hramului, apoi a urmat depunere de flori la monumentul domnitorului Moldovei, sfântul Ștefan cel Mare.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
879

În Duminica a XIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei

În Duminica a XIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei. Biserica Ortodoxă pomenește astăzi, 6/19 septembrie, minunea pe care Sfântul Arhanghel Mihail, Mare Voievod al puterilor cerești, a săvârșit-o în cetatea Colose. Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit secretarul mitropolitan Prot. mitr. […]