De Florii, PS Ioan al Sorocii a liturghisit la biserica „Tuturor Sfinților” din Chișinău

531

În ziua prăznuirii Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, 17 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în biserica „Tuturor Sfinților” de pe teritoriul cimitirului central din municipiul Chișinău.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Eugen Bîtcă, paroh al bisericii „Tuturor Sfinților” și un sobor de preoți și diaconi.

După Liturghie, Preasfințitul Ioan a săvârșit Slujba Panihidei pentru preoteasa Tatiana BÎTCĂ, la un an de la trecerea la Domnul.

***

Biserica „Tuturor Sfinților” – edificiu eclesial cu o istorie de peste 140 de ani este un monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Academiei de Ştiinţe.

Printre odoarele sf. lăcaș, cu o semnificație deosebită este fără îndoială Icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la care mulți dintre credincioși închinându-se primesc tămăduiri și îndreptări.

În prezent în această biserică își duc misiunea de slujire preoții: protoiereul Eugen Bîtcă parohul bisericii, preotul Corneliu Bîtcă și preotul Serghei Panaghiu.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
693

De sărbătoarea închinată Sf. Mare Mucenic Dimitrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a slujit la hramul parohiei „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din sectorul Botanica al Capitalei

Luni, 8 noiembrie 2021, de sărbătoarea închinată Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din sectorul Botanica al Capitalei. Din soborul de preoți au făcut parte: Prot. mitr. Pavel Borșevschi, parohul sf. lăcaș, Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul bisericii „Sf. […]