De Florii, PS Ioan al Sorocii a liturghisit la biserica „Tuturor Sfinților” din Chișinău

719

În ziua prăznuirii Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, 17 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în biserica „Tuturor Sfinților” de pe teritoriul cimitirului central din municipiul Chișinău.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Eugen Bîtcă, paroh al bisericii „Tuturor Sfinților” și un sobor de preoți și diaconi.

După Liturghie, Preasfințitul Ioan a săvârșit Slujba Panihidei pentru preoteasa Tatiana BÎTCĂ, la un an de la trecerea la Domnul.

***

Biserica „Tuturor Sfinților” – edificiu eclesial cu o istorie de peste 140 de ani este un monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Academiei de Ştiinţe.

Printre odoarele sf. lăcaș, cu o semnificație deosebită este fără îndoială Icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la care mulți dintre credincioși închinându-se primesc tămăduiri și îndreptări.

În prezent în această biserică își duc misiunea de slujire preoții: protoiereul Eugen Bîtcă parohul bisericii, preotul Corneliu Bîtcă și preotul Serghei Panaghiu.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
293

Calea Postului Mare: ziua a VIII-a

Sf. Ierarh Grigorie Dialogul, pe care îl pomenim astăzi, a spus spre luare aminte: „În fiecare zi vă hrăniți trupurile cu cele necesare pentru a le păstra sănătoase. În același fel faptele voastre bune trebuie să fie hrana zilnică a inimilor voastre. Trupurile sunt hrănite cu mâncare, iar sufletele cu fapte bune. Nu trebuie să […]