Centru de zi pentru copii inaugurat la Anenii Noi

1518

Odată cu sunetul clopoțelului și a începutului noului an școlar, tot mai clar se fac reauzite cuvintele Mântuitorului „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu” (Marcu 10:14). Școala după cum bine se știe s-a născut în tinda bisericii iar primele cărți de citire au fost Ceaslovul și Psaltirea, după cum menționa și Ion Creangă în „Amintiri din copilărie” „…ești acum la ceaslov, și mâine-poimâine ai să treci la psaltire, care este cheia tuturor învățăturilor”.

Biserica a fost preocupată dintotdeauna de educația tinerilor și iată că pe lângă multiplele activități educaționale, Biserica își propune educarea tinerilor având ca bază valorile creștine ale neamului. În ziua de 4 septembrie 2016, cu prilejul începutului de an școlar în mai multe Biserici s-au săvârșit Tedeum-uri pentru binecuvântarea elevilor și a studenților la învățătură. La Biserica Sf. M. Mc. Dumitru din orașul Anenii Noi sărbătoarea începutului de an școlar a fost marcată de o bucurie dublă: deschiderea unui centru de zi pentru copiii social-vulnerabili din localitate și sfințirea unui spațiu de joacă pentru copii, în imediata apropiere a Bisericii.

Astfel, după Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir s-a săvîrșit slujba de sfințire a centrului de zi pentru copii. Acesta a fost amenajat cu aportul preotului Ioan Valuța, diaconului Ghenadie Valuța și sprijinul Asociației creștine „Ajutor pentru Moldova”. În incinta centrului se vor desfășura activități educaționale pentru copii: ore de meditație după școală și ore de educație moral-spirituală, copii ce vor frecventa centrul de zi vor beneficia și de o masă caldă.

Iordachescu Veaceslav, metodist coordonator în cadrul Direcției Mitropolitane, prezent la eveniment a menționat despre importanța conlucrării tuturor organelor sociale: școală, biserică, primărie în vederea asigurării unei educații de calitate și educării morale a copiilor, menționând că „școala revine în tinda bisericii” pentru a ridica moralitatea decăzută a societății și a oferi modele demne de urmat tinerilor.

Trebuie de menționat că în incinta centrului de zi a fost amenajată și o bibliotecă parohială la care vor avea acces toți creștinii comunității. Toți copii prezenți la inaugurarea centrului de zi și a terenului de joacă au primit dulciuri și înghețată drept răsplată pentru răbdarea și sinceritatea bucuriei împărtășite cu toți cei prezenți la eveniment. Ar trebui să învățăm de la copii simplitatea și bucuria vieții…

A consemnat Iordachescu Veaceslav


Articolul Următor
Articole postate de același autor
1236

Hramul Chișinăului sărbătorit la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Astăzi, 14 octombrie 2018, când Biserica Ortodoxă sărbătorește „Acoperământul Maicii Domnului”, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, PS Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Alături de Preasfinția Sa s-a rugat Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, împreună […]


Foto