Sfintele mănăstiri sunt găselnițe spirituale, unde pacea, mila și harul lui Dumnezeu se odihnesc în sufletele călugărilor

520

În perioada 20 – 22 decembrie 2018, Episcopul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a întreprins un pelerinaj pe la sfintele mănăstirii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Astfel, în seara zilei de joi, 20 decembrie, arhiereul vicar a pășit pragul străvechei Lavre a Neamțului, unde a fost primit frățește de către starețul mănăstirii, arhimandritul BENEDICT (Sauciuc).

Vineri, 21 decembrie, la mănăstirile Sihăstria și Secu vlădica Ioan s-a întâlnit cu stareții acestor așezăminte arhimandritul ARSENIE și arhimandritul VICHENTIE, apoi a mai vizitat mănăstirile de maici Agapia și Văratic.

În ziua de sâmbătă, ierarhul sorocean a asistat la Sfânta Liturghie de la mănăstirea Sucevița.

După slujbă, Preacuvioasa maică stareță Stavrofora MIHAELA a făcut o amplă prezentare a istoricului acestui ansamblu monahal, totodată vorbind și despre înfăptuirile recente ale nevoitoarelor.

Sfintele mănăstiri sunt găselnițe spirituale, unde pacea, mila și harul lui Dumnezeu se odihnesc în sufletele călugărilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
4461

Femeia zilelor noastre

Între dragoste și sex se pune astăzi semnul egalităţii.  Peste tot auzi doar discuţii despre sex şi plăcere. Femeia zilelor noastre nu mai poate provoca acele emoţii nobile şi sincere, despre care au scris clasicii literaturii, pentru că ea a devenit complet deschisă şi accesibilă. Atâta timp cât ea nu se va „închide” din nou, nu va […]