Inaugurarea bibliotecii parohiale și a școlii de creație în s. Rîșcova r. Criuleni

1946

Recent în s. Rîșcova r. Criuleni, în cadrul bisericii ”Înățarea Domnului” a fost inaugurată o bibliotecă parohială și o școlă de creație. Părintele Teodor Spătaru, parohul acestei biserici și-a adus o parte din cărțile personale și a amenanjat în biserică o bibliotecă de carte ortodoxă pentru enoriașii acestei parohii. Credincioșii primesc cărțile la domiciliu iar după ce le citesc le întorc pentru a lua alte lecturi.

Folosindu-ne de acestă ocazie, în cadrul școliii duminicale a fost inaugurată o școală de creație pentru copiii acestei parohii. Aici micuții vor picta, vor croșeta, vor învăța confecționarea coșulețelor din lozie, etc, la îndrumarea tinerii profesoare Marina Cibotaru.

Președintele Sectorului Sinodal Activitate Culturală al Mitropoliei Moldovei preotul Nicolae Ciobanu a participat la acest eveniment vorbind prezenților despre importanța bibliotecii parohiale dar și a școlii de creație. După discursul său, preotul Nicolae a donat un set de carte ortodoxă pentru biblioteca parohială nou înființată, dar și materiale pentru pictură care au fost donate prin intermediul Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei de către compania ”Art-Atribut”, în persoana directorului domnului Alexandru Dormenco.

Parohul bisericii, preotul Teodor Spătaru a îndemnat enoriașii să se folosească de aceste oportunități din cadrul parohiei, mulțumind oaspeților și donatorilor pentru contribuția mult folositoare. Și primarul satului, domnul Dumitru Sîrbu a mulțumit prezenților pentru organizarea evenimentului fiind convins că sătenii vor veni în număr mai mare la biserică și vor deveni mai iubitori față de aproapele în urma citirii cărților de suflet ziditoare.

Menționăm că astfel de școli de creație cu suportul companiei ”Art-Atribut” au fost înființate în peste 25 de parohii di Republica Moldova.

Sursa: https://nicolaeciobanu.wordpress.com/


Articole postate de același autor
1537

15 februarie – hramul USM și Ziua tineretului ortodox

E o frumoasă tradiţie ca de praznicul „Întâmpinarea Domnului” – hramul Universităţii de Stat din Moldova, să se adune mulţime de tineri și profesori. Edificiu, care datează cu anul 1880, a fost zidit pentru tinerii învăţăcei. Astfel, Şcoala duhovnicească pentru băieţi, apoi Seminarul Teologic şi până nu demult Academia Teologică, au fost instituţiile ce au […]