Bunătatea naște bunătate, răutatea naște răutate

943

Chiar dacă ni se pare că avem dreptul să nu iertăm, atunci trebuie să iertăm. Bunătatea naște bunătate. Răutatea naște răutate. Iertarea naște iertare. Răzbunarea naște răzbunare.

Asta e de când lumea. Acela care, suferind o răutate, se hotărăște s-o pedepsească tot cu răutate, acela care se hotărăște pentru răzbunare, acela nu combate răul, cum i se pare lui, nu reglementează situația, cum i se pare lui, ci dimpotrivă, trece și el de partea răului.

Dacă tu condamni pe un altul pentru răul pe care ți l-a făcut, înseamnă că trebuie să fii și tu condamnat pentru răul pe care i-l faci lui, dacă îi răspunzi cu rău pentru rău. Bunătatea naște bunătate, răutatea naște răutate.

 

(Mitropolitul Antonie Plămădeală, Tâlcuiri noi la texte vechi, Editura Sophia, București, 2011, pp. 349-350)


Articole postate de același autor
1508

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului medical din partea PS Siluan al Orheiului

Stimați lucrători medicali, dragi farmaciști, Cu prilejul celebrării Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului am deosebita onoare de a Vă adresa cele mai alese și nobile gânduri, dorindu-Vă deplină sănătate trupească și sufletească, înzestrați fiind de Bunul Dumnezeu cu multă înțelepciune pentru a putea veghea și în continuare cu aceeași dăruire și desăvârșire […]