Liturghie arhierească și slujba prohodului nou-adormitului diacon Gheorghe Cioruța

460

În Duminica Tuturor Sfinților, 19 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfântul Cneaz Alexandru Nevski” din satul Țarigrad, raionul Drochia, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Liturghie, Episcopul Ioan a săvârșit slujba prohodului nou-adormitului diacon Gheorghe Cioruța, care a decedat în urma unui cumplit accident rutier, joi, 17 iunie, la vârsta de 26 ani.

Diaconul Gheorghe Cioruța s-a născut la data de 10.05.1996 în orașul Bălți. A absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău în anul 2021. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Mitropolit Vladimir în data de 10.12.2021.

Din momentul hirotoniei sale a slujit la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2 din Chișinău).

Părintele Diacon Gheorghe Cioruța a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un an.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții pe răposatul robul Său!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
219

Sâmbăta Învierii Dreptului Lazăr la Catedrala episcopală din Soroca

În Sâmbăta Învierii Sfântului și Dreptului Lazăr, 16 aprilie 2022, Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. Învierea lui Lazăr este sărbătorită în Biserica Ortodoxă cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim. Cele două zile alcătuiesc împreună hotarul și puntea de […]


Foto