Mamă la 16 ani

8040

A rămas însărcinată, după ce a fost violată

Iubeşte foarte mult copiii şi, chiar dacă era ea încă un copil, visa să devină mamă. Nu s-a gândit vreodată că acest lucru se va întâmpla chiar la vârsta de 16 ani.

A renunţat, deocamdată, la şcoală, la toate distracţiile cu prietenele şi a păşit în lumea reală a vieţii. Este povestea Marianei, o tânără din suburbia capitalei.

Violată în parc

Vara anului 2015 i-a schimbat radical viaţa Marianei. Într-o seară din luna iunie, a mers cu prietenele la o discotecă din satul vecin. După ce au dansat, copila a decis să meargă puţin în parcul din apropiere să respire ,,o gură de aer curat”, zice ea.

,,În timp ce mă plimbam prin parc, de mine s-a apropiat un tânăr şi a început să se dea la mine. Când a văzut că eu nu voiam să vorbesc şi îl împingeam, acesta a devenit şi mai violent. A început să mă ameninţe, m-a dus cu forţa într-un loc mai întunecos şi m-a violat. Chiar dacă am strigat după ajutor, nimeni nu m-a auzit. După ce şi-a făcut treaba, m-a lăsat şi a plecat”, îşi aminteşte cu durere în suflet Mariana.

Intuia că este însărcinată

Speriată şi murdară, pentru că a fost târâtă pe jos, fata s-a întors acasă. Nu le-a spus părinţilor prin ce a trecut, îi era ruşine, dar şi frică. Nu a mers nici la medic şi abia peste câteva luni a aflat că este însărcinată.

,,Mi-am dat seama deodată că pot rămânea însărcinată, dar nu m-am dus la medic să fac ceva ca să scap de copil. Mi-l doream. Mai mult, mă gândeam că, dacă voi renunţa la el, s-ar putea să nu mai pot avea copii vreodată. Aşa că… l-am lăsat să crească. Prima dată când am mers la medic, eram cu mama şi ea abia atunci a aflat. Nu m-a certat că am tăcut şi am păstrat copilul, doar că trebuia să-i spun prin ce am trecut”, ne spune tânăra mamă în timp ce-şi netezeşte copilul cu drag.

Nu ştie cine este tatăl copilului

Micuţul, care dormea liniştit, departe de grijile mamei, în timp ce discutam noi cu ea, nu va şti niciodată cine este tatăl lui. Nu ştie asta nici chiar mama.

,,Era întuneric şi nu am apucat să văd cine este. Să fi fost cineva din cei pe care îi ştiam, îl recunoşteam poate, dar aşa… nu ştiu cine este. Chiar să mă fi dus atunci la poliţie să mă plâng, credeţi că îl mai găseau? El atunci m-a lăsat aşa jos în parc şi a fugit repede. Cine să mai dea de el?”, se întreabă tânăra mămică.

În braţele mamei, la centrul maternal

Pe moment, tânăra mămică se află la Centrul Maternal ,,În braţele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia” din Chişinău. Aici a ajuns cu bebeluşul în braţe şi nu pentru că părinţii nu o primesc acasă, dar pentru că nu au fost pregătiţi să devină atât de repede bunei, iar tânăra mămică nu are un alt loc care să o adăpostească până rezolvă problema cu locuinţa.

,,Am un frăţior de şase anişori şi aşteaptă mai repede să se încălzească afară, să vin cu băieţelul meu acasă. Cred că o să se împace bine, vor fi ca doi fraţi, mai ales că nici diferenţa de vârstă nu este mare. De fapt, o să fim toţi ca trei fraţi pentru cei care nu vor şti ce s-a întâmplat în viaţa mea”, zâmbeşte Mariana.

Ţine să le mulţumească părinţilor şi celor care o ajută şi susţin acum, pentru că fără ei nu ştie unde ar fi ajuns.

,,Părinţii m-au înţeles şi mă susţin, fapt pentru care le mulţumesc mult. Voi sta aici câteva luni, până se mai încălzeşte puţin ca să pot merge acasă. Trăim în suburbia capitalei, iar părinţii nu au reuşit să amenajeze toate odăile din casă. Locuim doar în una. Era dificil dacă mă mai duceam şi eu cu micuţul meu acolo. Ajutaţi de asistenţii sociali din sat, am ajuns la centrul maternal”, susţine Mariana.

Îşi va continua studiile

Nu vrea să abandoneze studiile şi intenţionează să meargă chiar la o facultate ca să-şi poată în viitor întreţine copilul.

,,O perioadă, bineînţeles, voi sta acasă să-l cresc, dar cum se ridică un picuşor ca să-l pot înscrie la o grădiniţă, voi termina studiile. Vreau să am o profesie care să mă ajute să-mi cresc copilul. Alături de părinţi, este tot ce am mai scump acum pe lume şi voi face tot ce-mi stă în puteri ca să nu dezamăgesc părinţii, iar copilul să se mândrească cu mama, chiar dacă nu va şti niciodată cine este tatăl lui”, conchide tânăra mămică.

sursa http://ziarulnational.md/

 

Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
1835

“O lume pentru viață”: Mitropolia Moldovei a participat la Marșul pentru Viață 2018

În perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”, care a avut loc astăzi, sâmbătă, 24 martie 2018. Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, slujitorii și enoriașii mai multor parohii din capitală, […]

Articole postate de același autor
2168

Prot. Nicolae Ciobanu: Cea mai mare provocare este să poți iubi

“Cea mai mare provocare este să poți iubi, să poți iubi dezinteresat, pe oricine, chiar și pe acel care-ți face rău… Îl avem ca model pe Hristos, și cât El este piatra din capul unghiului nimic nu este dificil. “ Invitatul emisiunii Probă la micro…. SCOP este Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii “Minunea Sf. […]