Bucurie duhovnicească de Sfântul Ierarh Nicolae la Catedrala Mitropolitană

1077

Enoriași chișinăuieni au venit, sâmbătă 19 decembrie, să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală, pentru a celebra împreună cu Întâistătătorul pe unul dintre cei mai mari sfinți ai Ortodoxiei – Sf. Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ÎPS Vladimir împreună cu slujitorii a săvârșit un Te-Deum de mulțumire închinat Sfântului Nicolae și în cinstea tuturor credincioșilor care poartă numele acestuia.

Vorbind bine-credincioasei adunări, Înaltpreasfinția Sa a menționat că ziua celebrării Sf. Nicolae îi trezește amintiri deosebit de călduroase despre timpurile în care, copil fiind, mergea împreună cu părinții și bunicii la sfânta biserică pentru a se ruga și pentru a asculta despre faptele acestui mare sfânt, care prin bunătatea, smerenia și dragostea pentru dreptate, reușea să aducă lumină și speranță până și în cele mai întristate inimi, având o dragoste deosebită pentru micuți.

Pe lângă aceasta, Mitropolitul Vladimir are o legătură de suflet deosebită cu Sf. Nicolae, pentru că a primit la botez numele în cinstea acestui mare Sfânt Ierarh şi astfel nu întârzie să-i ceară în rugăciuni mijlocire pe lângă Mântuitor pentru tot poporul drept-măritor.

Cu un cuvânt de felicitare către Întâistătător, din partea slujitorilor Catedralei Mitropolitane, s-a adresat Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, menționând următoarele: „Înaltpreasfinția Voastră, ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, este una de deosebită bucurie duhovnicească pentru Arhieria Voastră, deoarece la Taina Botezului ați primit numele acestui mare luminător și stâlp al credinței ortodoxe, care V-a devenit astfel sprijin și mijlocitor în fața Dreptului și Bunului Dumnezeu.

În zi de sărbătoare, plecăm capetele noastre în rugăciune în fața Sfântului Nicolae, rugându-l să Vă apere și să Vă ocrotească mereu, spre a sta încă mulți ani sănătoși și binecuvântați, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, spre lauda lui Hristos și spre mântuirea credincioșilor.”

Sectorul Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1225

Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” a fost cinstită la Cetatea Sorocii

La data de 25 iulie 2021, în Duminica a V-a după Cincizecime și ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în Cetatea Soroca. La această slujbă au participat preoți și diaconi, credincioși și pelerini, veniți la sărbătoarea Maicii Domnului. În cadrul omiliei […]