Duminica Tuturor Sfinților sărbătorită liturgic la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

350

În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh au fost prezenți slujitorii Catedralei Episcopale și credincioșii care au venit să aducă slavă și laudă lui Dumnezeu pentru toate, dar și cinstea cuvenită Tuturor Sfinților cinstiți astăzi.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe credincioși cu Duminica Tuturor Sfinților, explicând cu cuvinte de învățătură sfântă semnificația și importanța acestei Duminici. Totodată, Ierarhul a îndemnat credincioșii să țină creștinește Postul Sfinților Apostoli, care începe mâine, făcând referire și la unele aspecte legate de ținerea acestui Sfânt Post.

La final, Prot. Ștefan RÎMBU, din numele slujitorilor, corpului ipodiaconal, a cântăreților și credincioșilor Catedralei Episcopale, a adresat un mesaj de felicitare Înaltpreasfinției Sale, cu ocazia împlinirii a 29 ani din ziua tunderii în călugăriei, eveniment binecuvântat ce a avut loc la Mănăstirea „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Chiștelnița, r. Telenești, pe 27 iunie, în 1992.

Menționăm că la ora 6 a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
599

135 de ani de la naşterea pictorului bisericesc Nicolae Tonitza

La 13 aprilie 2021 s-au împlinit 135 de ani de la naşterea pictorului român Nicolae Tonitza. Este mai puţin cunoscut faptul că marele artist a obţinut prin concurs, în 1912, certificatul de „pictor bisericesc”. De asemenea, a pictat numeroase biserici şi capele morturare pe teritoriul României. Mănăstirea Durău Interiorul Mănăstirii Durău a fost pictat, în […]


Foto