Sfântul Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, serbat la biserica „Sf. Dimitrie” din Soroca

414

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, în ziua când cinstim pe Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit împreună cu Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din municipiul Soroca.

În dimineața zilei, Episcopul Ioan și Anatolie au fost întâmpinați de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, alături de un sobor de preoți și enoriașii parohiei.

În timpul Sfintei Liturghii, Episcopul Ioan cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, l-a hirotonit pe ipodiaconul superior Ion Marcu, în treapta de diacon pe seama Catedralei episcopale din Soroca.

După Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum de sănătate pentru părintele-paroh Nicolae, cu sincere felicitări și urări de bine, adresate cu prilejul praznicului ocrotitorului său spiritual – Sfântului Ierarh Nicolae.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
902

Care este calea cea mai bună de a-l ajuta pe aproapele?

După învăţătura Bisericii toți credincioşii facem parte din acelaşi corp al unei singure Biserici, al cărei cap este Hristos, iar noi suntem mădularele acelui corp. Iar fiecare suntem mădular unul altuia, după cum zice Apostolul. Toţi ne-am botezat în acelaşi Duh şi în acelaşi trup înviem. De aceea trebuie să ne îngrijim de celelalte mădulare […]