Adunarea preoților Vicariatului de Soroca

850

Vineri, 18 martie 2022, a avut loc adunarea preoților Vicariatului de Soroca, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

În cadrul ședinței a fost prezentat raportul, privind ajutorul acordat de către Biserică refugiaților ucraineni, stabiliți în localitățile sorocene.

Părintele protopop Nicolae CRAVEȚ a relatat slujitorilor despre inițiativa implementării unui proiect social-caritabil, în cadrul căruia 200 de persoane vârstnice și solitare din satele raionului vor primi periodic pachete cu produse alimentare și igienice.

Durata proiectului – doi ani.

În continuare preoții s-au spovedit la duhovnicul Vicariatului, părintele protoiereu Vasile ȚĂRUȘ.

La sfârșitul întrunirii au fost abordate diverse subiecte din viața parohiilor.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
446

PS Siluan a oficiat patra parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Dumitru” din Orhei

În cea de-a patra zi din postul Sfintelor Paști, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba Pavecerniţei Mari, unită cu cea de-a patra parte a Canonului de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Dumitru” din Orhei, preot-paroh, Prot. Mitr. Rodion […]