Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

345

Luni, 14 martie 2022, în ziua pomenirii Sf. Cuv. Muceniței Eudochia și a celor împreună cu ea, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Sf. Treime» din s. Porumbeni r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După oficierea Sfintelor Slujbe, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

În continuare s-a  desfășurat o Conferință pastorală cu tema «Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski. Viața și activitatea» susținută de părintele prot. mitr. Victor Gangan, paroh al bisericii cu hramul ”Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Izbiște raionul Criuleni.

Părintele prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, a stabilit petrecerea tradiționalului festival ortodox pascal ”Hristos a înviat!” pentru 25 aprilie în s. Cruglic r. Criuleni.

Au fost determinate modalitățile de colectare și distribuire a ajutoarelor umanitare pentru refugiații din Ukraina.

PC părinte prot. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, a luat cunoștință cu desfășurarea procesului de construcție a bisericii, apreciind înalt stăruința depusă de părintele paroh prot. Igor Munteanu.

Următoarea adunare ordinară va avea loc în biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din s. Răculești, r. Criuleni.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
2358

Preotul Vasile Ștefănescu, împreună cu fiica sa – omorâți în cel mai groaznic mod

Vasile Ștefănescu s-a născut în anul 1894, în com. Dumitrești, jud. Ismail. A învățat la Școala Eparhială din Ismail și la Seminarul Teologic din Chișinău. După absolvirea studiilor teologice a fost numit cântăreț la Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din orașul Chilia Nouă, cu începere din luna mai 1918. La 8 septembrie 1919, cântărețul bisericesc Vasile […]


Foto