Acțiuni caritabile de „Paștele Blajinilor” pentru cei nevoiași

1659

Luni, 8 iunie 2020, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, însoțit de tinerii voluntari „Părintele Sofian Boghiu”, a efectuat o vizită la Casa Comunitară Hansca pentru adulți și copii cu dizabilități mintale severe, din s. Hansca, r. Ialoveni.

Tinerii aflați aici în plasament s-au arătat foarte bucuroși de prezența oaspeților din Capitală, care le-au adus totodată mai multe pachete cu daruri pentru ei și pentru personalul Casei Comunitare.

Copleșită de emoții pozitive, Dna Svetlana Dogot, Directorul Casei Comunitare, a adresat mulțumiri reprezentanților instituției mitropolitane pentru ajutorul acordat în această perioadă anevoioasă atât pentru ei, cât și pentru întreaga societate: „Generozitatea dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru noi și pentru alți voluntari din țara noastră.”

Casa comunitară Hansca este un serviciu social în care sunt plasați adulți și copii cu dizabilități mintale severe, care necesită protecție, îngrijire și suport pentru dezvoltarea abilităților lor de autoservire și trai independent.

***

Tot în aceste zile din perioada sărbătorii „Paștile Blajinilor” cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, mai multe familii social-vulnerabile din Capitală afectate de pandemie au primit ajutor material și susținere din partea Bisericii.

La aceste acțiuni au participat: Prot. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate, care au oferit familiilor mai multe pachete cu produse alimentare și igienice, haine, jucării, veselă, legume și fructe.

Întrucât multe persoane rămân în această perioadă fără un post de muncă, tot mai multe familii apelează după ajutor și susținere din partea Bisericii.

Acțiunile au fost realizate și coordonate de către Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” în parteneriat cu Parohiile cu hramul „Sf. Arh. Mihail” și „Tuturor Sfinților” din Capitală.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md

 

 


Articole postate de același autor