Proiectul „Sănătate pentru toți”: Zeci de bolnavi primesc lunar ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii

1648

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, zeci de bolnavi care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special a celor neasigurate sau nedeplasabile din Capitală, primesc lunar ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”.

Proiectul se desfășoară cu susținerea permanentă a parohiei moldovenești din or. Padova, Italia, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, condusă de preotul misionar Vasile Șestovschi și este coordonat de Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate și Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale ale Mitropoliei Moldovei.

Ajutoarele medicale care constau în: medicamente, scutece pentru adulți, absorbante, aparate colectoare de urină, aparate după operații, cărucioare pentru invalizi, ș. a., sunt acordate gratuit de către reprezentanții Mitropoliei Moldovei.

De asemenea, aceste categorii de persoane beneficiază și de consultanță și asistență medicală gratuită acordată de medici și asistenți medicali ai Instituțiilor medicale de stat.

Toate acțiunile social-filantropice ale Bisericii sunt efectuate cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a întregii Moldove.

Programul de acordare a acestei asistențe medicale bolnavilor este una din direcțiile principale ale Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, care a fost înființat la începutul acestui an de către ÎPS Mitropolit Vladimir pe teritoriul Catedralei Sf. Vineri din Capitală, reafirmând astfel misiunea și grija Bisericii noastre față de sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor ei.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate
Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2324

Preotul Octavian Moșin, invitat în studioul “Primele Știri” în seara Nașterii Domnului

Care este adevărata semnificaţie a Naşterii Mântuitorului? Să prăznuim în cercuri restrânse, în sânul familiei, alături de cei dragi sau petreceri extravagante care sunt întruchipări comerciale ale risipei nejustificate? Aflaţi din interviul realizat de “Primele Știri”, de la parohul Bisericii “Sfântul Ierarh Petru Movilă” din Dumbrava, părintele Octavian Moșin, adevărata semnificaţie a Naşterii Mântuitorului. Sursa: […]