Sprijin din partea Bisericii pentru mai multe familii defavorizate și refugiați

821

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, pe parcursul lunii octombrie s-au desfășurat mai multe acțiuni de sprijinire a familiilor din medii defavorizate din țară, precum și amenajarea unui nou centru pentru refugiații ucraineni din Capitală.

Familiile beneficiare au primit haine, încălțăminte, pachete cu produse alimentare și igienice, jucării, cărucioare, pătucuri, scutece, scaune și măsuțe, dulciuri pentru copii și alte produse pentru necesitățile cotidiene. Printre beneficiari au fost și mai mulți copii și tineri cu dizabilități.

De asemenea, au fost oferite și câteva zeci de seturi de lenjerii de pat, perne și plăpumi pentru amenajarea unui centru pentru refugiații ucraineni din Chișinău.

Acțiunile au fost coordonate de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate și realizate cu participarea și susținerea voluntarilor și partenerilor Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău, patronat de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Să fim mărinimoși în milostenie, încât dăruind puține, să primim multe. Având gândul la Dumnezeu, să oferim cu toată râvna. Și atât cât este încă timp, să semănăm din prisos, încât să nu secerăm cu zgârcenie. Pentru că Scriptura zice: „Cel ce seamănă cu zgârcenie, cu zgârcenie va și secera, iar cel ce seamănă cu dărnicie, cu dărnicie va și secera” (2 Corinteni 9,6).

Deci, să dăruim aceste semințe bune cu mână largă, încât să secerăm din prisos, atunci când va sosi vremea. Pentru că acum este vremea semănatului, pe care să n-o trecem cu vederea, încât în ziua răsplătirii să secerăm roadele pe care le-am semănat aici și să ne învrednicim de iubirea de oameni a lui Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1003

Restaurarea monumentului eroilor români căzuți pentru reîntregirea Țării din comuna Balatina – Republica Moldova

În perioada interbelică, aici a fost ridicat un monument al eroilor, încununat cu o cruce. Această idee i-a aparţinut preşedintelui Căminului Cultural Nicolae Bălcescu din localitate, care a fost expusă la şedinţa din 04 martie 1937. Propunerea preşedintelui M. Valuţă a fost susţinută în mod unanim de ceilalţi membri şi s-a sugerat ca fiecare membru […]