O clipă de pregustare a bucuriei Raiului… Pelerinaj în Țara Sfântă (ziua a IV-a)

1591

Orice credincios care se îndreaptă spre Țara Sfântă trăiește cel puțin o clipă de pregustare a bucuriei Raiului, căci acolo unde este Hristos, acolo este și harul bucuriei Raiului.

În Duminica a XXVIII-a după Cincizecime, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și și Dumnezeiasca Liturghie în locul întâlnirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu cu Sf. Elizabeta din Ierusalim – Mănăstirea cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Kazan.

Alături de ÎPS Mitropolit Vladimir a înălțat rugăciuni PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PC Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, PC Arhim. Serafim (Prinos), Starețul Mănăstirii Chiștelnița, PC Arhim. Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca, Prot. mitr. Oleg Vieru, directorul Centrului de Pelerinaje „Pelerinul Ortodox”, preoți și mireni moldoveni, pelerini la locurile sfinte.

După rugăciunea domnească Tatăl Nostru, preoții dar și mulți dintre pelerini au primit din mâinile arhiereilor, Sfintele Taine.

Itinerarul duhovnicesc a zilei a continuat cu deplasarea din Ierusalim în Galileea unde a fost vizitată biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” construită de Patriarhia greacă a Ierusalimului în anul 1931, pe malul Mării Galileii, unde Mântuitorul Hristos Şi-a ales ucenicii.

În această biserică, Episcopul Ioan al Sorocii a oficiat o Panihidă întru pomenirea părinților răposați ai Întâistătătorului, Vera și Vasile, la 9 ani de la trecerea la Domnul, a roabei lui Dumnezeu, Vera.

Tot în această zi, grupul de pelerini a poposit și la Mănăstirea „Sf. Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena” a Patriarhiei ruse, edificată în 1962, pe malul mării Galileii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
3566

Cum scăpăm de răceala și lenevirea sufletească

Iată ce se întâmplă cu mine: câteva zile dispoziția sufletească este mai bună, îmi vin mai des în fire și mă rog chiar și la muncă, după care vine iarăși o oboseală și o lenevire, voința slăbește, nici nu mai am dorința de a mă îndeletnici cu cele duhovnicești; pe urmă starea asta trece din […]