Seri duhovnicești USM – Despre povești și importanța lor, în discuție cu Adriana Ene

272

Odată cu toamna, au reînceput întâlnirile online din cadrul Serilor Duhovnicești USM.

Luni, 19 septembrie, am avut-o ca invitată pe jurnalista și povestitoarea Adriana Ene, îndrăgita realizatoare a emisiunii Bucuria Poveștilor de la Trinitas TV, într-o discuție de suflet cu tema: Poveștile și pildele, o pedagogie a lui Dumnezeu.

Discuția a fost moderată de către Pr. Octavian Moșin, și i-a purtat pe ascultători pe tărâmul poveștilor, răspunzând la multe frământări ale părinților:

- Când putem începe să le citim povești celor mici?
- Care este folosul poveștilor pentru copii? Sunt ele doar o distracție sau un mare ajutor în dezvoltarea gândirii copilului?
- Cum îi pot ajuta poveștile pe adulți?
- Ce cărți de povești și ce autori putem citi/cumpăra celor mici?
- Cum ne putem reîmprieteni cu copiii noștri prin intermediul poveștilor?
- Ce lucruri ne ajută să ne apropiem unii de alții în familie?
- Cât de înduioșătoare și pline de învățătură pot fi poveștile?

Acestea și multe alte întrebări sunt dezghiocate de către Adriana Ene împreună cu Părintele Octavian Moșin, în discuția pe care v-o propunem spre audiție.

Pentru a viziona înregistrarea video a discuției, puteți accesa acest link: https://fb.watch/fEzfK-mqjR/


Articole postate de același autor
169

Liturghie arhierească în parohia „Cuv. Ambrozie de la Optina” din s. Vărzărești, r. Nisporeni, cu prilejul hramului acestei biserici

Duminică, 23 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a Liturghisit în biserica „Cuv. Ambrozie de la Optina” din s. Vărzărești, r. Nisporeni. În dimineața zilei, la ora 6, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de parohul bisericii sus numite, Ieromonahul SERAFIM (Novac), împreună cu copii și creștinii veniți la rugăciune. Alături de Înaltpreasfințiea Sa, au coliturghisit Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca […]


Foto