Sfânta Parascheva prăznuită la Vasilcău, Soroca

2596

În ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, în biserica cu același hram din satul Vasilcău, raionul Soroca a fost slujită Liturghie praznicală de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul IOAN, episcop al Sorocii.

Prot. Vadim ZLOTEA, paroh al bisericii a salutat prezența la sărbătoarea comunității a Episcopului Vicar, a prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului, a prot. Eugen CAMENSCIC, protopop de Tiraspol și a confraților preoți.

Bucuria evenimentului sacru a fost împărtășită și de mulțimea enoriașilor vasilcoveni, veniți în această zi la locașul Domnului.

După încheierea slujbei, arhiereul a adresat cuvânt duhovnicesc binecredincioasei adunări, iar mai apoi, în curtea bisericii, a săvârșit litia morțească pentru vrednicul protoiereu Alexei MELINTE și ctitorul bisericii Ilarion CIOBANU.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
2377

Parohia „Sf. Irh. Nicolae” din s. Văratic, r. Râșcani, și-a serbat hramul

Parohia „Sf. Irh. Nicolae” din s. Văratic, r-nul Râșcani, păstorită de Prot. Ghenadie Dascăl, şi-a sărbătorit luni, 9/22 mai 2017, ocrotitorul ceresc. La acest moment de sărbătoare au fost prezenți numeroși credincioși, preoți și invitați, care s-au adunat pentru a-l cinsti pe sfântul ocrotitor al parohiei. La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în sobor de […]

Articole postate de același autor
3939

Trebuie să ne apropiem de Domnul aşa cum ne-a făcut: simpli, ca nişte copii nevinovaţi

Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, este Dumnezeu desăvârşit şi Om desăvârşit. Ca Dumnezeu desăvârşit, El cuprinde toate cu dragoste, dragostea Sa nesfârşită. Ca Om desăvârşit, este iubitor cu fiecare suflet ce se apropie de El. Nouă, totuşi, această dragoste a lui Dumnezeu ni se pare cumva îndepărtată, ni se pare că Dumnezeu este foarte departe de noi. […]