Finalul Campaniei „Donează o jucărie pentru un copil bolnav de cancer!” – sute de jucării și rechizite școlare donate pentru copiii bolnavi de maladii oncologice

1331

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei în parteneriat cu AO „Viață fără leucemie” a desfășurat în perioada 1-31 octombrie 2020 Campania „Donează o jucărie pentru un copil bolnav de cancer!”. Acțiunea socială vine în susținerea copiilor care suferă de maladii oncologice, internați în Institutul Oncologic din Republica Moldova.

Jucăriile și darurile colectate pe parcursul campaniei de către voluntarii Mitropoliei au fost înmânate la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de către Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, Coordonatorul Centrului Social-Misionar, reprezentanților Asociației Obștești „Viață fără leucemie”, care la rândul lor le vor oferi copiilor prin intermediul „Cutiei Curajului” sau cu diverse ocazii prin „Punguța cu surprize” (zile de naștere, 1 iunie, Paști, Crăciun, etc.).

Este foarte dificil să explici unui copil mic, aflat în tratament la oncologie, de ce este necesar să suporte dureri în mod constant. Și cel mai important – de ce mama sau tata nu îl pot ajuta să scape de suferințe.

Pentru a susține copiii să poată rezista acestor tratamente îndelungate, în secțiile pediatrice ale Institutului Oncologic este mereu prezentă „Cutia Curajului”. De fiecare dată după o procedură sau injecție dureroasă micul nostru erou își alege un cadou de consolare, un premiu pentru curajul de care a dat dovadă. Într-o singură lună, un copil poate colecta de la 5 până la 10 astfel de premii. Prin urmare, stocul de jucării trebuie completat în mod regulat.

Aceste premii mai sunt și o întruchipare a speranțelor acestor bravi copii spre vindecare de maladia odioasă și de reîntoarcere în lumea minunată a copilăriei fără dureri și suferințe.

Aducem sincere mulțumiri și profundă recunoștință tuturor celor care au ales să facă parte din visul acestor copii nevinovați și au donat jucării, rechizite școlare, materiale pentru activitățile creative, cărți, puzzle-uri, precum și orice alte cadouri care vor readuce bucuria în ochii copiilor internați în secțiile de oncologie pediatrică.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor