Biserica recomandă enoriaşilor să nu împartă daruri, la cimitir, de Paştele Blajinilor

1041

Pe ultima sută de metri, oamenii se pregătesc de Paştele Blajinilor. Chiar dacă preoţii recomandă să nu mai împărţim daruri la cimitir, creştinii au luat cu asalt pieţele şi zonele comerciale din Chişinău şi au cumpărat veselă, haine sau încălţăminte pentru ca, spun ei, pur si simplu nu pot renunţa la această tradiţie.

Biserica recomandă enoriaşilor să meargă la mormintele celor răposaţi cu lumânări, flori proaspete, ouă roşii şi cozonac, însă oamenii spun că nu pot renunţa la obiceiul de a împărţi daruri, la cimitir, de Paştele Blajinilor.

„Eu am auzit despre asta, sunt de acord, dar noi deja am deprins acest lucru, înaintaşii noştri făceau astfel, iar noi urmăm tradiţiile”.

„La noi aşa e primit, trebuie să dai ceva, veselă, cănuţă, veselă”.

„Noi suntem bătrâni şi purtăm tradiţia din înainte, deja aceşti tineri or mai face cum spune părinţii”.

„Celelalte pomene, mai ales când e vorba de tacâmuri, de lucruri, ele se fac acolo unde sunt cei săraci, mergem într-acolo la casa lor, sau la spital. Dacă noi corect îi pomenim, de-atâta noi zicem să fim vrednici de pomenirea lor. Şi să nu vă permiteţi să aduceţi în batjocură mormintele sfinte”, spune Pavel Borşevschi, parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Chişinău.

 
sursa http://tvrmoldova.md

Articole postate de același autor
5304

Cu cât mai mult tace Dumnezeu, cu atât este mai prezent

Mă obsedează faptul că multă lume este îndurerată, că oamenii au necazuri, dureri probleme, strâmtorări. Omul are necazuri și de la cei din jurul lui, și de la întâmplări ale vieții, dar și de la sine însuși. Unii se luptă cu bolile, iar unii cu diavolul față către față. Există multă suferință, multă durere! Îngăduiți-mi […]