Sf. Mare Cneaz Vladimir, Întocmai cu Apostolii, celebrat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

2228

În ziua cinstirii Sf. Mare Cneaz Vladimir, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

În cuvântul predicatorial PS Ioan s-a adresat enoriașilor Catedralei Mitropolitane cu un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la viața și activitatea Sf. Mare Cneaz Vladimir, Întocmai cu Apostolii, încreştinătorul Rusiei.

La final, Episcopul Ioan a transmis mesajul părintesc de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir, care în aceste zile se află în Federația Rusă la festivitățile prilejuite de celebrarea Sf. Mare Cneaz Vladimir, dar și la lucrările Sf. Sinod al BORu.

Totodată, PS Ioan a îndemnat poporul drept-măritor să înalțe continuu rugăciuni pentru Întâistătătorul Bisericii noastre, omagiat în această zi!


Articole Asemănătoare
1891

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai la Catedrala episcopală din or. Soroca

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca. La slujba de sărbătoare au participat clericii și enoriașii bisericii centrale a acestei urbe. În această Duminică, a patra din Perioada Triodului, se […]

Articole postate de același autor
1855

Ziua Cărții Ortodoxe la Ungheni

Miecuri, 22 martie 2017, în a doua jumătate a zile, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în incinta Bibliotecii Publice „D. Cantemir”, or. Ungheni, a avut loc ,,Ziua Cărții Ortodoxe”. Respectiva activitatea a fost organizată de Sectorul Eparhial Relații Culturale și Mișcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei […]