Am stat doar ca s-o ajut să plângă…

3731

Într-o zi, fiica mea a venit târziu acasă de la şcoală. Eram şi supărată, şi îngrijorată. Când a intrat pe uşă, i-am cerut pe un ton supărat să-mi explice de ce a întârziat.

Mi-a spus:

– Mami, veneam spre casă cu Julie, dar pe la jumătatea drumului, Julie a scăpat păpuşa de porţelan şi s-a făcut bucăţele.

– O, iubita mea, am răspuns, ai întârziat pentru că ai stat s-o ajuţi pe Julie să adune bucăţelele păpuşii şi să le pună la loc!

Cu vocea-i suava şi inocentă, fetiţa mea a zis:

– Nu, mami. N-am ştiut cum să repar păpuşa. Am stat doar ca s-o ajut pe Julie să plângă.


Articole Asemănătoare
3097

Omul e el însuși doar atunci cînd plînge

Nimeni nu știe ce este în sufletul omului, decît numai Dumnezeu și omul însuși. Dar uneori se întîmplă că nici noi înșine nu mai știm ce e în sufletul nostru. Oamenii au atîtea fețe încît nu îți poți da seama care e cea adevărată. Odată, cînd am fost la Essex, am avut o discuție cu […]

Articole postate de același autor
4193

„Dacă omul se roagă corect, o icoană poate deveni făcătoare de minuni”

Preacuvioase părinte stareț, orice icoană pictată corect are potențialitatea de a deveni făcătoare de minuni, chiar dacă e pe o hârtie sau o copie? Da. Minunea este declanșată de subiect. Toate icoanele pictate corect sunt făcătoare de minuni. Dar chiar și o icoană realistă poate să devină făcătoare de minuni, datorită subiectului. Dacă omul, care […]