Sfinţirea unei troiţe în fața Inspectoratului de Poliție din or. Telenești

1425

Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin iar sentimentul său religios l-a materializat prin dăruirea jertfelnică cu care și-a ridicat sfintele lăcașuri de închinare. Pe lângă biserici, o categorie aparte, a acestor locuri închinate lui Dumnezeu, o constituie troițele.

Astfel, recent a fost sfințită o asemenea troiță în fața Inspectoratului de Poliție din or. Telenești, ca semn de credință și pietate creștină. Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Teleneşti, Marian Boldescu.

Am vrea să evidenţiem implicarea d-nul Alexei Vrăjitoru, comisar al I.P.T, care a monitorizat confecţionarea Sf.Cruci, căruia îi dorim pace, sănătate şi perseverență în activitatea pe care o desfăşoară, contribuind la menţinerea şi asigurarea ordinii publice.

 

Articole Asemănătoare
1133

Festivalul Colindelor la Casa de Cultură din orașul Telenești

La Casa de Cultură din orașul Telenești a avut loc Festivalul Colindelor. La eveniment au participat colective de colindători din satele acestui raion. Prin colinde s-au promovat tradițiile și obiceiurile creștin-ortodoxe. Colindele ne înalță sufletește, ne înoiesc făptura interioară, ne apropie unii de alții, ne fac mai buni, mai iubitori și iertători. De aceea, acest […]

    Articole postate de același autor
    1633

    Vă invităm la Gala Tineretului Ortodox, ediția a II-a

    Conform binecuvântării ÎPS Mitropolit Vladimir, duminică, 11 februarie, 2018, se va desfășura ediția a II-a Galei a Tineretului Ortodox. Evenimentul va demara cu Sf. Liturghie la capela ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM (str. M. Kogălniceanu, 67, Chișinău) – între 8.30-11.00. Va urma vizitarea capitalei (muzee, catedrală, orașul vechi) – între 11.30-13.00. Apoi se va desfășura […]