Sfinţirea unei troiţe în fața Inspectoratului de Poliție din or. Telenești

2507

Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin iar sentimentul său religios l-a materializat prin dăruirea jertfelnică cu care și-a ridicat sfintele lăcașuri de închinare. Pe lângă biserici, o categorie aparte, a acestor locuri închinate lui Dumnezeu, o constituie troițele.

Astfel, recent a fost sfințită o asemenea troiță în fața Inspectoratului de Poliție din or. Telenești, ca semn de credință și pietate creștină. Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Teleneşti, Marian Boldescu.

Am vrea să evidenţiem implicarea d-nul Alexei Vrăjitoru, comisar al I.P.T, care a monitorizat confecţionarea Sf.Cruci, căruia îi dorim pace, sănătate şi perseverență în activitatea pe care o desfăşoară, contribuind la menţinerea şi asigurarea ordinii publice.

 

Articole Asemănătoare
1788

Festivalul Colindelor la Casa de Cultură din orașul Telenești

La Casa de Cultură din orașul Telenești a avut loc Festivalul Colindelor. La eveniment au participat colective de colindători din satele acestui raion. Prin colinde s-au promovat tradițiile și obiceiurile creștin-ortodoxe. Colindele ne înalță sufletește, ne înoiesc făptura interioară, ne apropie unii de alții, ne fac mai buni, mai iubitori și iertători. De aceea, acest […]

    Articole postate de același autor
    4615

    Oare nu ţi-e ruşine, mamă?!

    O mamă se ducea la biserică cu singurul ei băieţel de mână, iar mama, din neştiinţă şi din îndemnul diavolului, după cum era obişnuită s-a îmbrăcat foarte luxos. Când au ajuns la biserică, copilul a fixat ochii la Domnul Hristos răstignit pe Cruce şi deodată a zis: „Ia priveşte, mamă, la Stăpânul nostru Hristos, că […]