Sfinţirea unei troiţe în fața Inspectoratului de Poliție din or. Telenești

1598

Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin iar sentimentul său religios l-a materializat prin dăruirea jertfelnică cu care și-a ridicat sfintele lăcașuri de închinare. Pe lângă biserici, o categorie aparte, a acestor locuri închinate lui Dumnezeu, o constituie troițele.

Astfel, recent a fost sfințită o asemenea troiță în fața Inspectoratului de Poliție din or. Telenești, ca semn de credință și pietate creștină. Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Teleneşti, Marian Boldescu.

Am vrea să evidenţiem implicarea d-nul Alexei Vrăjitoru, comisar al I.P.T, care a monitorizat confecţionarea Sf.Cruci, căruia îi dorim pace, sănătate şi perseverență în activitatea pe care o desfăşoară, contribuind la menţinerea şi asigurarea ordinii publice.

 

Articole Asemănătoare
1246

Festivalul Colindelor la Casa de Cultură din orașul Telenești

La Casa de Cultură din orașul Telenești a avut loc Festivalul Colindelor. La eveniment au participat colective de colindători din satele acestui raion. Prin colinde s-au promovat tradițiile și obiceiurile creștin-ortodoxe. Colindele ne înalță sufletește, ne înoiesc făptura interioară, ne apropie unii de alții, ne fac mai buni, mai iubitori și iertători. De aceea, acest […]

    Articole postate de același autor
    7647

    Iubirea mamei, dar dumnezeiesc

    Toate amintirile noastre din copilărie ne aduc înaintea ochilor gesturile frumoase și mișcătoare, neuitate și vrednice de urmat ale iubirii mamei. Iubirea mamei este atât de mare încât nu se descrie și nu se măsoară. Este dar dumnezeiesc pe care-l primim câtă vreme trăiește mama noastră iubitoare. Și când pleacă la Ceruri ducem dorul iubirii […]