Mollie Perrin, fetița care s-a născut cântărind sub 490 de grame

3916

Mollie s-a născut cu o condiție medicală care se numește restricție intrauterină de creștere. Placenta disfuncțională și cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului au împiedicat-o să crească normal în pântece, iar la naștere cântărea mai puțin de 490 de grame.

Medicii i-au dat câteva săptămâni de trait, dar puștoaica, a cărei mânuță la naștere era mai mică decât diametrul verighetei tatălui, i-a uimit pe toți.

Pe 27 aprilie 2016, Mollie a împlinit un an de viață, iar tabloidul britanic The Sun a făcut un reportaj despre ea. Tatăl ei, britanicul James Perrin, de 39 de ani, a declarat pentru reporteri:

Are aproape 5 kg și merge tot mai bine. Poate să stea în picioare și îi ies dinții din față. E uluitor prin câte a trecut și cum a înșelat – în sens bun – așteptările tuturor. Toată lumea îi spune Miracle Mollie și chiar e un miracol.

Până la un sfert din copiii care se nasc prematur (chiar și la 22 de săptămâni de gestație) sau cu greutate foarte scăzută, ca Mollie, reușesc să supraviețuiască, spune un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine.

Povești precum cea a lui Mollie ar trebui să fie o sursă de inspirație pentru părinții care se tem de soarta copilului lor. Din nefericire, în multe state din SUA, avortul este permis până la astfel de vârste gestaționale, de peste 20 de săptămâni.

sursa http://stiripentruviata.ro/


Articole Asemănătoare
2589

„Învață să aperi viața!” Discuție cu Alexandra Nadane la Biserica USM

A fi „pentru viaţă” nu înseamnă doar să nu fii de acord cu avortul, ci și să oferi dragoste, sprijin și compasiune  pentru femeile care se confruntă cu o sarcină neaşteptată. Avem statistici care ne indică un număr foarte mare de avorturi,  iar numărul lor se datorează în principal lipsei de sprijin pentru femeile aflate în criză […]

Articole postate de același autor
4417

Fiica mea m-a întrebat de multe ori de ce nu are și ea o soră sau un frate

Sunt Ioana, am 34 ani și port cu mine un păcat făcut cu mulți ani în urmă. Când aveam 21 ani am născut o fetiță, sănătoasă și cuminte, era un îngeraș. La 7 luni după ce am născut fetița am realizat că sunt din nou însărcinată. Atunci parcă totul se prăbușea în jurul meu: ce […]