Actualitate

Puterea credinţei unei mame

4464

Doi soţi de curând căsătoriţi, din Cluj, trăiau în armonie şi în bună vieţuire. Amândoi îşi doreau copii şi bucurie. Iată că soţia rămâne însărcinată. Îşi face un control medical în Cluj. Doctorul, în cele din urmă, îi spune:

– Trebuie neapărat să întrerupi sarcina! Altfel vei naşte un copil anormal, dement, cu malformaţii, un monstru.

– Domnule doctor, mă las în voia lui Dumnezeu. Eu nu întrerup sarcina. Vreau să avem şi noi un copil.

Auzind soţul ei, o silea pe biata femeie să ucidă copilul înainte de naştere, ca să nu nască un „monstru“. Femeia n-a vrut. În cele din urmă a început ceartă în casă, neînţelegere şi apoi divorţ.

– Dacă nu vrei să avortezi, a zis soţul, te-am lăsat, decât să am un copil dement.

– Rămasă singură, femeia îşi făcu curaj. Zilnic se ruga cu lacrimi lui Dumnezeu să nască un copil sănătos şi normal. Zadarnice erau ocările părinţilor şi sfaturile medicilor. Ea nădăjduia în Dumnezeu.

Iată, se apropie vremea naşterii.

Femeia s-a internat la o maternitate. Apoi a născut foarte uşor un copil mare şi frumos, cum rar s-a mai văzut în maternitate. Toţi medicii s-au adunat în jurul ei. Nu mai ziceau un cuvânt. Credinţa şi devotamentul de mamă al unei femei i-a ruşinat pe toţi. În prezent, copilul este la liceu, iar mama se mângâie cu dânsul în văduvia ei.

Extras din Danion Vasile, Mângâiere pentru bolnavi, Editura Egumeniţa, Galaţi 2004


Articole Asemănătoare
4404

Naşterea de prunci şi creşterea lor sunt o binecuvântare de la Dumnezeu

Naşterea de prunci şi creşterea copiilor sunt, într-adevăr, o mare bucurie şi binecuvântare de la Dumnezeu. Nu poate exista vreo căsătorie creştină fără o dorinţă imediată si nerăbdătoare a ambilor părinţi de a primi şi de a avea această bucurie comună. O căsnicie în care copiii sunt nedoriţi se bazează pe o formă viciată, egoistă şi trupească a iubirii. […]

Articole postate de același autor
37385

9 sfaturi pentru o căsnicie fericită

1. Să nu fiţi niciodată supăraţi amândoi în acelaşi timp; 2. Să nu ridicaţi niciodată vocea unul la celă­lalt (cu excepţia cazului când arde casa); 3. Dacă unul dintre voi trebuie neapărat să iasă învingător din dispută, cedează tu; 4. Dacă trebuie să mustri, fă asta cu dragoste; 5. Niciodată să nu aminteşti greşelile din […]