Sîmbăta săptămînii a II-a din Postul Mare, a pomenirii morților, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

791

În Sîmbăta săptămînii a II-a Postului Mare, a pomenirii celor răposați, Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de slujitori şi în prezenţa unui număr mare de credincioşi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Ioan Gură de Aur la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei.

Pomenirea generală a morților din sîmbetele a doua, a treia și a patra din Postul Mare se înscrie în atmosfera specifică acestei perioade de pregătire pentru întîmpinarea după cuviință a Învierii Domnului, cînd credincioșii se ocupă mai mult de sufletele lor. De aceea, este firesc să se gândească și la sufletele celor răposați, ajutîndu-i cu rugăciunea și cu milostenia.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
2006

Milostenia care nu ne costă absolut nimic

Există şi alte feluri de milostenie duhovnicească. De exemplu, îl ajut trupeşte pe un om când nu poate să lucreze sau să se îngrijească. Există atâţia bolnavi, atâţia fraţi de-ai noştri care au nevoie de ajutor. Mă duc şi îl mângâi pe cel deznădăjduit. Toţi suferă de gânduri, de probleme sufleteşti şi toţi au nevoie de milostenia […]