Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, sărbătorită liturgic la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

821

Joi 7 iulie, 2022, de sărbătoarea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, dar și pentru ploaia îmbelșugată și liniștită revărsată peste pământul însetat.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a săvârșit tedeum pentru sănătatea celor omagiați, citind apoi și rugăciunea de sfințire a ierburilor mirositoare, întrucât credincioșii aveau aduse spre sfințire „sânzâiene”, o plantă mirositoare a câmpului, specifică acestei sărbători.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța și semnificația acestei sfinte sărbători, felicitând părintește pe toți omagiații zilei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la sfânta liturghie a fost prezent ca oaspete Prot. Alexandru Paiu, parohul bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din mun. Bălți.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1543

Minunea Sfântului Arhanghel Mihail în Colose – 6/19 septembrie

În Colose din Frigia, aproape de Ierapole, era o biserică a Sfântului Arhanghel Mihail, deasupra izvorului cu apă făcătoare de minuni, din care bolnavii primeau multe tămăduiri, mai multe decât din scăldătoarea Siloamului. Pentru că acolo o dată pe an se pogora îngerul Domnului şi tulbura apa, iar aici totdeauna era darul Începătorului de cete […]