Duminica după Naşterea Domnului la Catedrala Episcopală din Soroca

1067

În prima Duminică după Naşterea Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Soroca.

La slujbă a fost citită Evanghelia Duminicii după Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos (Fuga în Egipt) (Matei 2, 13-23).

În rostirea predicatorială, Episcopul Ioan a pus la inima credincioșilor cuvânt de învățătură despre importanța și semnificațiile evenimentelor minunate petrecute în timpul și imediat după nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Episcopul Sorocii s-a axat pe două evenimente din viața Domnului nostru Iisus Hristos, și anume fuga în Egipt a Maicii Domnului împreună cu Dreptul Iosif, purtând cu ei pe Pruncul Iisus, și împlinirea groaznicei porunci a lui Irod de a ucide pe toți copiii din Betleem și împrejurimi, cu scopul de a omorî și pe Iisus.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1276

„Nu cuiele L-au răstignit pe Hristos, ci Iubirea…” Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci la Mănăstirea Suruceni

„Cu cât mai mare este dragostea, cu atât mai mare este suferinţa.” (Sfântul Teodor Studitul) Praznicul Înălțării Sfintei Cruci a reunit în rugăciune obştea Mănăstirii Suruceni și credincioșii veniți pentru a participa la Sfânta Liturghie. În această Duminică prăznuim Sfânta Crucie, cea care reprezintă declarația de dragoste a lui Dumnezeu pentru lume. Hristos Însuși ne […]