Cum ocolești neînțelegerile din viața de familie?

230

Soţiilor le recomanda: „Nu poţi supune judecăţii obşteşti şi să întrebi pe membrii familiei, sau pe rude, sau pe prieteni despre ceea ce spune bărbatul tău, chiar dacă asta nu vi se pare corect. Spune-i părerea ta, dar lasă-l să-şi asume el răspunderea.”

Vrând să arate că cedarea între soți, precum şi a părinţilor faţă de copii au de multe ori rezultate pozitive, o recomanda. Şi spunea: „De ce la maşini s-au pus roți de cauciuc şi cu aer în ele? Ca să cedeze, să se adâncească puţin la vreo piatră sau neregularitate a şoselei şi astfel să poată trece piedicile. Dacă roțile ar fi fost pline şi neelastice, maşina n-ar fi putut înainta. S-ar fi distrus după o mică distanță de la plecare, din cauza trepidaţiilor pricinuite de neregularitățile terenului. La fel se întâmplă şi cu cedarea în familii. Prin ea, se ocolesc multe probleme şi se asigură continuitatea sporirii duhovniceşti.”

 

(Arhimandrit Epifanie Teodoropulos, Crâmpeie de viață, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 132)


Articole postate de același autor
979

Decizia de a practica virtutea

Atunci când ne conturăm deciziile pe care urmează să le luăm la începutul Anului Nou, făgăduim să ne schimbăm în bine în lunile care urmează. De exemplu, ne hotărâm să slăbim și stabilim un anumit număr de kilograme pe care să le pierdem de-a lungul anului în care vom intra; facem promisiunea de a fi […]


Foto