Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Drochia, r. Drochia.

263

La 21 noiembrie/4 decembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește cu multă bucurie duhovnicească Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Această sărbătoare ne pune înainte ziua în care, după tradiție, Sfinții Ioachim și Ana au adus pe fiica lor Maria, în vîrstă de trei ani, la templu. Preasfînta Fecioară Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl Sfîntului Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfînt ca să devină ea însăși „Sfînta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea.

În ziua acestui praznic, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, la invitația părintelui paroh protoiereu Serghie Ciumac, a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Drochia, r. Drochia.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni.

O deosebită sărbătoare a fost serviciul divin din această zi pentru studentul Academiei de Teologie Ortodoxă din Sankt Petersburg, Savin Ciumac, care a fost hirotonit în treapta de diacon. Cu acest prilej, Ierarhul i-a adresat nou hirotonitului diacon calde felicitări, îndemnîndu-l să slujească Biserica lui Hristos cu toată dăruirea și priceperea, înmulțind talantul primit la această Sfîntă și Dumnezeiască Taină.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1109

Cea mai veche biserică din orașul Soroca va fi renovată din surse europene

Cel mai vechi locaș de cult din orașul Soroca, biserica „Sfântul Dumitru” va fi renovat în cadrul unui proiect transfrontalier, alături de Biserica „Sfinții Teodori” din Iași, România. „Este un proiect complex care include patru parteneri – două biserici și două fundații. Dorim să redăm bisericilor frumusețea de altădată, așa cum au fost ctitorite și […]


Foto