Duminica a XX-a după Cincizecime la Mănăstirea Ciuflea – (a învierii fiului văduvei din Nain). Slujbele Bisericii nu îi ajută doar pe cei decedați în trecerea lor dincolo, ci le consolează și familiile rămase în urmă

1023

„De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om; pentru acesta, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție, și-Ți multumesc foarte pentru darurile cele mari ce ai făcut tuturor zidirilor Tale”.

În Duminica a XX-a după Cincizecime – (a învierii fiului văduvei din Nain), la sfânta mănăstire Ciuflea au răsunat dangătele clopotelor chemând creștinii la rugăciune și la ospățul credinței.

Și în această zi, cu Ajutorul Celui de Sus, credincioşii s-au rugat în curtea mănăstirii, la Sfânta Liturghie oficiată de către Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca) şi slujitorii sfântului lăcaş.

La predică, Arhimandritul Nicolae a prezentat învățăturile din Evanghelia învierii fiului văduvei din Nain: cei îndurerați de pierderea celor dragi au nevoie să le fim alături; trupul este cinstit în creștinism ca epifanie a sufletului și vas al harului Duhului Sfânt; iar tinerii sunt chemați să nu rupă comuniunea cu familia.

Mântuitorul Iisus Hristos ne învață astfel să le fim alături celor care au pierdut pe cineva drag: „cei din jur trebuie sa participe la înmormântare, să consoleze pe ce îndoliați, îndurerați, și să arate prin aceasta că sunt alături, deoarece, în general, în timp de suferință cauzată de moartea cuiva drag, se simte o anumită singurătate și o neputință”.

În acest sens, slujbele Bisericii nu îi ajută doar pe cei decedați în trecerea lor dincolo, ci le consolează și familiile rămase în urmă.

Sursa: ciuflea.md


Articole postate de același autor
1582

A fost descoperită prima biserică din Chişinău, unde a locuit Gavriil Bănulescu-Bodoni

Descoperire istorică în inima capitalei. Prima biserica din Chişinău, dar şi fostul Muzeu Bisericesc, unde a locuit mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni, au fost scoase la lumină de o echipă de arheologi, condusă de istoricul Sergiu Musteaţă. Potrivit specialiştilor, zona de lângă Teatrul Naţional Eugen Ionescu, de pe bulevardul Grigore Vieru, ar putea deveni atracţie turistică pentru […]