Un medic și un preot își dau mâna pentru a oferi servicii gratuite de sănătate pentru femei

1925

Părintele Paroh Florin Danu, de la Parohia Lada, județul Teleorman, a anunțat de 1 Martie o nouă serie de ecografii gratuite pentru femei. Proiectul de prevenție în sănătate este posibil prin partenerul parohiei, Clinica dr. Negoiță din București.

„Câtă iubire și putere poate susține o inimă de femeie, doar puțini ochi pot vedea cu adevărat. Pentru a le materializa, femeile au nevoie de un corp voios și sănătos”, a scris părintele Florin Danu pe Facebook, anunțând oferta de ecografii gratuite: mamare, abdominale și de tiroidă.

În scurt timp, prin intermediul Facebook, a primit 40 de cereri, astfel că înscrierile se vor putea relua abia din luna mai. Medicul Adina Negoiță poate programa maximum trei ecografii gratuite pe săptămână.

„Parteneriatul cu clinica bucureșteană datează de peste un an. Au putut face ecografii gratuite peste 60 de femei din parohia noastră. Majoritatea nu-și mai făcuseră niciodată această investigație, iar șase doamne au depistat astfel niște probleme pe care și le-au tratat”, a explicat Părintele Florin Danu.

Prin Asociația Mana Cerească, a parohiei Lada din comuna Tătărăștii de Jos, Părintele Florin Danu construiește case sociale și susține un centru de sprijin pentru copiii cu risc de abandon școlar. El a modernizat în 2019 și toaleta școlii din comună.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
959

Istoricii Andrei şi Valentina Eşanu au lansat volumul „Chişinăul de altădată”

Trecutul şi viitorul capitalei, în două proiecte importante ce au fost lansate joi, 14 octombrie, 2021, la Muzeul de Istorie a Oraşului. Vorbim despre setul de cinci monografii „Chişinăul istoric” şi viitoarele manuale pentru elevi „Oraşul meu”. Munca de cercetare din ultimii trei ani a oferit neobositului cuplu de istorici, Andrei şi Valentina Eşanu, bucuria […]